top of page
  • Robert Landa

KARANTÉNA V BK 2.0

Ve snaze zvýšit informovanost a snížit obavy přináším informace o dalším vývoji karantény v týmech BK. Výsledky pondělních testů odhalily, že část testovaných je pozitivní na virózu jménem Covid. Částí myslíme cca třetinu testovaných hráčů U19, U17 a A-týmu. Pozitivní kluci buď zaznamenali lehké zdravotní obtíže, nebo jsou bez příznaků. Pozitivně testován je čerstvě i jeden hráč U14.

Od obdržení prvních testů řeším telefonicky tuto nemilou zprávu s rodiči – pozitivní test totiž uvalí karanténu na všechny členy domácnosti, což znamená zásadní obtíže ve fungování rodin. I negativní test – tedy pokud jste zdraví – znamená pro testované další omezení, v tomto případě týdenní karanténu.

Co se týká situace ohledně testovaných to vypadá takto:

pozitivně testovaní:

  • kontaktovat obvodního lékaře

  • deset dní izolace včetně blízkých + hygiena si telefonicky vyžádá kontakty

  • pokud bude pozitivně testovaný deset dní bez příznaků, izolace končí, na další test se nemusí

negativně testovaní:


  • POKRAČUJE DOMÁCÍ KARANTÉNA (neplatí pro členy rodiny)

  • všichni negativně testovaní podstoupí ještě DRUHÝ TEST

  • pokud bude i druhý test negativní, uvalená karanténa končí 29. 9. 2020


Z DŮVODŮ PROVÁZANOSTI TÝMŮ (U19 liga, U19 region, U17 liga, U17 region, U15 liga, U15 region a U14) JSME SE ROZHODLI PŘERUŠIT TRÉNINKY TĚCHTO TÝMŮ OD ST 23. 9. DO ÚTERKA 29. 9. VČETNĚ.


ODKLÁDAJÍ SE I VÍKENDOVÁ UTKÁNÍ mužů Anderle, U19 liga, U15 liga a U15 region.


V činnosti dále pokračují družstva dívek U17W+U19W včetně sobotního utkání v Liberci, tým U15W včetně plánovaných zápasů. Bez prolínání hráčů a trenérů trénují družstva U13, U12, U11, U10, U9 a U8. Pokračuje družstvo U12W. Dívky U10W+U9W budou zřejmě v tréninku také omezeny.

Velmi stojíme o nepřerušování tréninkového procesu, to, jak se ale roztočila spirála trasování, je v daný moment neúnosné. „Kupujeme“ si osm dní na zklidnění situace, uzdravení nemocných a vytržení se z cyklu testování hráčů a hráček.

Velmi děkuji za spolupráci, věřím, že se vše v dobré obrátí. Hovoříme-li o nutnosti pravidla 3R (rouška, rozestupy, ruce), pak chytřejší k tomu ještě přidávají potřebu 2S: SPORT a SLUNCE.

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page