top of page
  • Jana Šalovská

U13 dívky - Levhartky opět nad naše síly

BK Levhartky Chomutov - BK Horejsek Děčín 86:13 (21:7, 25:4, 12:0, 28:2)


Prohrály jsme naprosto zaslouženě s o třídu lepším soupeřem - jednoznačným favoritem oblasti. Aktivnějším, bojovnějším, hrajícím i za hranicí pravidel, které určovali rozhodčí fauly (12:23) čímž nechci říci, že jsme prohrály kvůli faulům.


Do utkání jsme vstoupily ustrašeně. "No, co stejně prohrajeme." jsem slyšela od hráčky. Ve druhé čtvrtině a poslední čtvrtině kralovala pod košem velmi zkušeně domácí kapitánka Ceralová. Soupeř si s námi zahrál tréninkové utkání - rychlé protiútoky 3/2, 1/1 po té co jsme jim „hezky“ vyklidily bednu, braní na záda při střílení šestek, hodím běžím (stejná jako naše jednička)! Ve třetí čtvrtině jsme dobře zapracovaly v obraně, ale bohužel se nepodařilo úspěšně zakončit rychlé protiútoky. Poslední čtvrtina byla čtvrtinou chomutovských hráček s číslem 7 a 8 (Ceralové a Jenkové) celkem se v závorce jmenované podílely na 38 bodech domácích.


Pochvala Lence Spurné, která se po tříměsíční pauze a pouhých třech trénincích vrátila zpět do hry. Bojovnice, které vypomohla i s rozehrou.


Jaborová 5, Hodboďová 3, Štěpničková 4, Školníková 1.


BK Horejsek Děčín - TJ Lokomotiva Liberec 50:17 (16:2, 8:8, 12:5, 14:2)


Samo se utkání nevyhraje (ani s Libercem). Nekoukatelné utkání. Ostudná obranná druhá čtvrtina. Těžko se hraje po patnáctiminutové pauze s těžkým chomutovským soupeřem. Těžko se motivují hráčky, které ví, že Liberec vždy porazí.


Ovšem: rychlé protiútoky se běhají prostředkem - koridory neexistují? Vyhození z autu tak, aby vybíhající hráčka neběžela za obráncem. Doskok po šestkách - o pravidle braní na záda nemáme tušení. Vyzkoušet 1/1 na slabšího obránce. Nemotat se v bedně, chce-li rozehrávka najet 1/1 atd. Vše se dá zahrát i při únavě.


Školníková 8, Andrlová, Štěpničková, Janusová, Jindrová, Hodboďová po 6, Kulhánková, Jaborová po 4, Spurná, Kmínková Mariana po 2.


Máme co dělat příštích 14 dní ;-)


Štítky:

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page