top of page
  • Jiří Mišejko

U11 A - přátelské utkání ve Šluknově

V sobotu 30. ledna 2016 se tým U11 zúčastnil Dne plného basketbalu ve Šluknově pořádaného Basketbalovou akademií Šluknovska. V pěkné nové školní tělocvičně (6 nízkých košů!) se o celou akci postaralo několik místních trenérů. Pětihodinový program přátelského klání sestával z několika částí:


Společný trénink

Trénink vedený místními trenéry obsahoval zahřátí (úpolové hry, sprinty, „na zloděje a policajty“), přihrávky ve dvojicích na místě a za běhu a ballhandling. Trénink byl pestrý, pro naše hráče jiný, než znají z děčínské palubovky. Myslím ale, že se hráčům líbil. Na závěr této části byla uskutečněna soutěž v ballhandlingu (počet obtoček míčem kolem hlavy, pasu a nohou za minutu), ve které se mezi třemi nejlepšími umístil Kuba Pešek.


Přátelské utkání

V utkání 5 na 5 jsme první dvě čtvrtiny střídali po pětkách, poslední dvě čtvrtiny dle potřeby tak, abychom vyzkoušeli různé sestavy a přitom si všichni zahráli. Oproti minulému zápasu v Děčíně prokázali domácí herní zlepšení, což se projevilo na konečném výsledku 81:53 v náš prospěch. Naším problémem bylo ale zejména zapomínání bránit a ubránění dvou nejlepších hráčů soupeře. Soupeř se předvedl jako fyzicky zdatný, rychlý tým s menšími herními zkušenostmi. Z našich hráčů předvedla většina očekávaný výkon, více jsme však čekali zejména od Čecha a Flemmera. V zápase si zahráli všichni, bohužel nebyla k dispozici časomíra a nepsal se zápis. Ve všech čtvrtinách jsme sice zvítězili (17:14, 21:14, 24:14, 19:11), ale naše převaha nebyla tentokrát tak výrazná.


Dovednostní soutěže


Všichni hráči obou týmu se zúčastnili dvou dovednostních soutěží - střelby z libovolného místa u koše na čas a dvojtaktů na čas. Naši hráči se v obou případech umístili na předních místech.


Turnaj 3 na 3

Turnaj se uskutečnil na 4 postranní koše systémem, že všechna naše družstva hrála postupně proti všem družstvům soupeře. Do turnaje jsme postavili dva „silnější“ týmy vždy se dvěma zkušenějšími hráči (Čech, Ďurana, Pešek a Černý, Rajchl, Bečka) a dva „slabší“ týmy se dvěma méně zkušenými hráči (Polakovský, Andelt, Petřík a Flemmer, Fišer, Novák). První dva naše týmy zvítězily ve všech utkáních, družstvo Polakovský, Andelt, Petřík překvapivě skončilo druhé, pouze s jedinou porážkou a to s nejlepším varnsdorfským týmem.


Předání diplomů

Na závěr byly vyhodnoceny jednotlivé soutěže, kvalitní nasazení všech účastníků a předány diplomy vítězům. Všichni účastníci dostali od pořadatelů balíček s ponožkami, ručníčkem a tekutým mýdlem - podpora dodržování osobní hygieny u hráčů :-).


Celá akce byla velmi povedená, všem se nám velmi líbila. Velké poděkování pořadatelům za pozvání a za organizaci celého dne, které se zhostili na jedničku. Již na místě jsme domluvili budoucí pokračování těchto akcí, protože přináší radost i užitek oběma stranám.



Reportáž z akce z pohledu pořádající BAŠ je na jejich webových stránkách - http://www.sinstitut.cz/bas/bas-tym-opet-proti-bk-decin-u11.

Štítky:

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page