top of page
  • Petr Ďurana

Přehled soutěží mládežnických týmů BK Děčín v sezóně 2016/17

V sezóně 2016/17 je do soutěží ČBF přihlášeno za BK Děčín celkem 13 mládežnických družstev, z nichž junioři U19, týmy A a B mladších žáků U14 a mladší žákyně U14 budou hrát celostátní ligové soutěže, juniorky U19 a kadeti U17 nadregionální soutěže a muži A a B a 5 minižákovských týmů se střetnou se svými soupeři v oblastním měřítku.




9 týmů - BK Děčín A, BA Louny, BA LYNX Liberec, BK Baník Most A, BK Teplice, Slavoj BK Litoměřice C, SLUNETA Ústí n. L., TJ Slovan Varnsdorf A, USK Slavia Liberec.


Dlouhodobá soutěž, hraje se systémem každý s každým jednotlivě, dvoukolově.




7 týmů - BK Děčín B, ASK Lovosice, BA Roudnice n. L., BK Česká Lípa, BK Levharti Chomutov, Skřivánek Ústí n. L., TJ Slovan Varnsdorf B.


Základní část každý s každým jednotlivě, dvoukolově. Poté finálová část, která určí celkové pořadí na 1.-4. a 5.-7. místě.



Junioři U19 - Liga


8 týmů - BK Děčín, BK Kladno, GBA B, Kondoři Liberec, Slavoj BK Litoměřice, SLUNETA Ústí n. L., Sokol Vyšehrad, Sokol Žižkov.


Základní část 24 družstev ve třech skupinách každý s každým dvoukolově ve dvojicích. Finálová skupina bude vytvořena z družstev na 1. a 2. místě základních skupin. Hraje se každý s každým bez započtení výsledků ze základní části. Družstva na 1. a 2. místě postupují do kvalifikace o extraligu. Družstva, která se umístila na 3.-8. místě základních skupin pokračují ve svých skupinách systémem každý s každým dvoukolově ve dvojicích se započtením všech vzájemných výsledků ze základní části. Družstva na 7. a 8. místě sestupují.




6 týmů - BK Děčín, BC Xtreme Tigers, PORG Basket, Sokol Nusle B, ŠBK Sadská, TJ ASPV Zákupy.


Dlouhodobá soutěž, hraje se systémem každý s každým jednotlivě, 2 x dvoukolově.




7 týmů - BK Děčín, BA 2006´Roudnice n. L., BC Kolín, BK Brandýs n. L., BK Kondoři Liberec B, BK Kralupy junior, TJ Slovan Varnsdorf, TJ Tatran Kostelec n. Č. L. mix.


Základní část každý s každým dvoukolově ve dvojicích. O 1.-4. a 5.-7. místo každý s každým dvoukolově se započítáním výsledků ze základní části.



Mladší žáci U14 A a B - Liga


7 týmů - BK Děčín A, BK Děčín B, BA 2006´ Roudnice n. L., BŠ - Tygři Praha, Slavoj BK Litoměřice, BK Sluneta Ústí n. L., USK Praha.


Základní část v 6 skupinách po 6-8 účastnících, dvoukolově ve dvojicích každý s každým. Extraliga bude vytvořena z družstev na 1. a 2. místě základních skupin doplněných o 4 družstva s nejlepší přepočtenou bilancí na 3. místech. Tato družstva budou rozdělena do 2 skupin. Družstva na 1.-7. místě obou skupin extraligy postupují do ligy U15 pro příští sezónu. Na MČR postoupí z každé skupiny družstva na 1.-4. místě. Družstva, která nepostoupila do extraligy, budou rozdělena do 4 skupin. V nich se bude hrát každý s každým dvoukolově ve dvojicích bez započtení výsledků ze základní části.



Mladší žákyně U14 - Liga


7 týmů - BK Děčín, BSK TJ Jičín, HB Basket Praha, TJ Loko Liberec, BK Loko Trutnov, Pastelka MB, Slovan Varnsdorf.


Analogicky jako mladší žáci U14.



Starší minižáci U13 - Oblastní přebor


5 týmů - BK Děčín, BK Chomutov, BK Kondoři Liberec, BK SLUNETA Ústí n. L., Slavoj BK Litoměřice.


Základní část každý s každým jednotlivě, dvoukolově, systém dvojutkání. Finálová nadstavba 2 skupiny: o 1.‐3. místo sehráním tří jednodenních turnajů po jednom vzájemném zápase o konečné umístění a o 4.‐5. místo dva dvojzápasy. Na Národní finále postupují týmy podle klíče ČBF.



Starší minižakyně U13 - Otevřená soutěž


S povolenými výjimkami, možno mix a start hráček ročníku 2003, podrobnosti viz článek.


7 týmů - BK Děčín, ASK Lovosice, BK Baník Most, BK Česká Lípa, BK Levhartky Chomutov, BK SLUNETA Ústí n. L., TJ Slovan Litoměřice.


Dlouhodobá soutěž, hraje se systémem každý s každým dvojzápasy, dvoukolově. Výsledky družstev, které v soutěži nestartují na výjimku, tzn. týmů BK Děčín, BK SLUNETA Ústí n. L. a TJ Slovan Litoměřice, se automaticky přenášejí do Oblastního přeboru, z kterého postupují týmy na Národní finále podle klíče ČBF.



Mladší minižáci U12 - Otevřená soutěž


S povolenými výjimkami možno mix, družstvo děvčat i start hráčů ročníku 2004.


9 týmů - BK Děčín, BA Tygři Louny, BK Chomutov, BK Kondoři Liberec, BK SLUNETA Ústí n. L., BK Teplice, Slavoj BK Litoměřice, Slovan Litoměřice, TJ Slovan Varnsdorf.


Dlouhodobá soutěž, hraje se systémem jednodenních turnajů 3 týmů. Výsledky družstev, které v soutěži nestartují na výjimku, tzn. týmů BK Děčín, BK Chomutov, BK Kondoři Liberec, BK SLUNETA Ústí n. L. a Slavoj BK Litoměřice, se automaticky přenášejí do Oblastního přeboru, z kterého postupují týmy na Národní finále podle klíče ČBF.



Nejmladší minižáci U11 A a B - Oblastní přebor


15 týmů - BK Děčín A (kluci), BK Děčín B (mix), ASK Lovosice, BA LYNX Liberec, BA Roudnice n. L., BA Tygři Louny, BK Baník Most, BK Chomutov, BK Teplice, Levharti Chomutov, Slavoj BK Litoměřice, SLUNETA Ústí n. L. A, SLUNETA Ústí n. L. B, SLUNETA Ústí n. L. D, TJ Slovan Litoměřice.


Úvodní část tvoří turnaje po třech účastnících. První turnaje byly rozlosovány podle klubových odhadů výkonnosti (začátečníci/pokročilí), další turnaje pak budou podle výsledků jednotlivých týmů, aby se setkávaly týmy alespoň přibližně stejné výkonnosti. V prosinci bude vyhlášena dlouhodobá kvalifikace o účast v Národním finále a soutěž bude upravena podle do kvalifikace přihlášených družstev.





(ilustrační obrázek)


Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page