top of page
  • Robert Landa

Hostování - letos z Děčína do Litoměřic, Trutnova, Ústí a Liberce

Hráči A-týmu, děčínští rodáci Lukáš Bažant a Filip Kroutil sbírali jako mladí basketbalové zkušenosti na pražském Sokole. Podobně jako oni vyráží každým rokem několik hráčů a hráček na hostování do spřízněných klubů.


V článku níže Vám představujeme našich šest hráčů a dvě hráčky, kteří mají v letošní sezoně dvojí klubovou příslušnost - vyrazili „do světa“ a získávají cenné zkušenosti ve vyšší konkurenci individuální i týmové. Všem přejeme hodně štěstí a věříme, že zkušenosti (jak sportovní, tak osobní) na hostování nabité se jim v budoucnosti (jak sportovní, tak osobní) vrátí.


Již třetí sezónu hostuje do Litoměřic Matěj Anderle (2000, extraliga U17) a v každé sezoně patří jednoznačně k posilám tohoto týmu. Před dvěma lety skončil s Litoměřicemi coby starší žák na krásném 8. místě v ČR (a v této sezoně byl i jejich nejlepším střelcem!), loni jako o rok mladší hráč kategorie U17 obsadil s Litoměřicemi nádherné 4. místo v ČR. I letos patří Matěj k hráčům základní rotace extraligových litoměřických U17 a v létě se navíc jako nejmladší hráč připojil do letní přípravy děčínského A-týmu.


I o dva roky mladší Lukáš Rozsypal (2002, liga U15) je již třetím rokem na cestách. V dresu Litoměřic se dostal dvakrát na Mistrovství ČR v žákovských kategoriích a společně s týmem obsadil skvělé sedmé a deváté místo v ČR. V letošní sezoně je po sedmi kolech druhým nejlepším střelcem týmu starších žáků.


Také Klárka Švarcová (2001, extraliga U17) odehrála v minulé sezoně utkání za Litoměřice (16 zápasů v kategorii starších žákyň). V letošní sezoně zamířila výš a hraje prvním rokem extraligu U17 za Trutnov. Její vrstevnice Nela Žižková (2001, NRS U17) se loni také několikrát ukázala v dresu Litoměřic, v této sezoně hájí kromě děčínských i barvy ústeckých kadetek v Nadregionální soutěži U17.


A ještě dva zástupce má mládež BK Děčín v extralize U17 - Antonín Ďurana (2000, extraliga U17) je nejen nadějným začínajícím rozhodčím, ale v létě oslovil svými výkony na basketbalovém campu v Liberci trenéry a před třemi týdny poprvé nastoupil v družstvu Liberce v nejvyšší soutěži U17. Do stejného klubu a stejné soutěže hostuje i náš pivot Vojtěch Julák (2000, extraliga U17). Bývalý závodní lyžař stihl několik tréninků v Liberci již v minulé sezoně, letos je již na extraligové soupisce zapsán oficiálně.


Mezi hosty rekordní čtvrtou sezónu jako host rozehrál letos (jako o rok mladší hráč) Ondřej Fichtner (2001, liga U17) v Ústí nad Labem. Do Ústí začal hostovat již jako starší minižák, v žákovských kategoriích pak odehrál tento poctivý basketbalista ve dvou letech 43 utkání z 48. I on patří k posilám a základním hráčům týmu.


Osmým do party je Jáchym Cita (2002, NRS U15), který druhým rokem hostuje do Ústí nad Labem. V žákovských kategoriích byl a je pátým nejlepším střelcem - letos nastupuje v Nadregionální soutěži starších žáků.


Štítky:

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page