top of page
  • Robert Landa

U13 - Další výhry na domácí palubovce

Více práce, ale i více radosti je při zpracování zápisů z utkání našich U13. Tuto neděli si kluci ročníku 2004 (doplněni už o čtyři 2005) lehce poradili se soupeři z Litoměřic.


Za první utkání by ve škole dostali jedničku, dvakráte podtrženou - soustředění po celé utkání, herní i bodový přínos všech hráčů, potřebná aktivita na hřišti, očekávaná obranná i útočná spolupráce. Samozřejmě nikoli bezchybný výkon, ale přístup kluků byl týmový, zapálený a koncentrovaný zároveň.


Bohužel ke klasickému povolení, podcenění a rozvolnění došlo v první polovině druhého utkání. Místo aby hráči potvrdili svou kvalitu a svůj výkon z prvního utkání, darovali soupeři více prostoru a klidu ve hře i v zakončení. Aktivita jednoho hráče na ploše nebyla potvrzena a podpořena dalšími čtyřmi. Z pomyslné pěsti (pět hráčů na hřišti, pevně spolu spojených), která drtila soupeře v prvním utkání, zbylo jen pět slabých osamocených prstíků.


Zde výše uvedené, rozvinuté a v lehce osobnějším duchu si kluci vyslechli o poločasové pauze. Takové podcenění se děje na všech úrovních basketbalu, klíčem je se naučit co nejdříve danou situaci rozpoznat a díky vnitřní motivaci správně zareagovat - zmobilizovat síly fyzické i psychické, zvýšit úsilí, podpořit týmový projev. To se chlapcům v druhém poločase podařilo.


BK Děčín - Slavoj BK Litoměřice 94:22 (29:4, 51:8, 75:14)


Body: Horák 20, Rejthar 16, Dvořák 11, Trbola 10, Čech 8, Techl 6, Žižka 5, Sýkora 5, Fichtner 4, Kampy 3, Rajchl 2, Oborník 2, Raymond 2.


BK Děčín - Slavoj BK Litoměřice 71:36 (18:13, 35:23, 31:57)


Body: Trbola 11, Sýkora 9, Kampy 8, Horák 7, Raymond 7, Rajchl 6, Čech 6, Dvořák 6, Rejthar 5, Fichtner 4, Černý 2.


Štítky:

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page