top of page
  • Jan Kout

Žáci ZŠ Komenského na finále Jr. NBA League v Praze

Ve čtvrtek 8. prosince 2016 bylo na programu Finále západní konference Jr. NBA League, kam postoupili hráči BK Děčín studující na ZŠ Komenského. Na Folimance se sešly dva týmy z Divize A, tři týmy z Divize B a tři z Divize C. Všichni účastníci měli jediný cíl - postup do celkového Finále, avšak postoupit mohl vždycky jen jeden.

Ve čtvrtfinále nás čekal pražský tým ze ZŠ Nové Porgu, hrající jako Sacramento Kings. Informace o zápase z oficiálních internetových stránek Jr. NBA League:


Druhé čtvrtfinále a druhé utkání, ve kterém měl pražský celek výhodu domácího prostředí. Sacramento Kings na jedné straně barikády a na druhé bojovná Minnesota (Děčín), která se nehodlala ohlížet na papírové předpoklady a chtěla se zapsat do dějin prvního ročníku Jr. NBA League. Minnesota se snažila na svého soupeře vletět a prosadit se ofenzivní hrou. Nechávala však otevřená vrátka v obraně a to jí nakonec zlomilo vaz. Sacramento Kings si nakonec poradilo s Minnesotou v poměru 42:12.

Společně s New Orleans (ZŠ Kralovice), Golden State Warriors (ZŠ Sadská) a Portland (ZŠ Masarykova v Litoměřicích) jsme tedy skončili před branami semifinále. Příjemné bylo vyhlášení nás, i ostatních týmů co nepostoupily. Děti dostali od pořadatelů ceny a mohli jsme se vydat na cestu domů.

Cestou zpátky nám pan řidič zastavil u McDonald's a trenér koupil za odměnu všem dětem Happy Meal (veliké díky patří p. Kotrbovi za finanční příspěvek).


Cesta turnajem pro nás tedy skončila. Bohužel jsme se nedostali mezi čtyři nejlepší týmy z České republiky, ale i přesto je účast na Konferenčním finále obrovský úspěch. Děti byli nadšené, na hřišti bojovali, všechny turnaje si moc užívali a to je to nejdůležitější. Děti výborně reprezentovali svoji školu, klub a celé město. Všichni si zaslouží obrovskou pochvalu.


Turnaje se zúčastnili tito hráči a hráčky: Mička Matyáš, Černý Jiří, Bencová Bára, Hrach Jakub, Kotrbová Michaela, Novák Tomáš, Petřík Vojta, Polakovský Jakub, Hyka Tomáš, Stránský Viktor, Váňová Vanesa a Asatryan Jakub.

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page