top of page
  • Jiří Mišejko

U11 - 4. soutěžní turnaj v Roudnici n. L.

V sobotu 14. ledna 2017 jsme sehráli další soutěžní turnaj nejmladších minižáků v Roudnici nad Labem. V rámci tohoto turnaje jsme odehráli s domácí Roudnicí první kvalifikační utkání o postup na Národní finále U11 v Pardubicích. Bohužel se nám v prvním zápase s domácí Roudnicí nepodařilo zvítězit a v dalších utkáních kvalifikace budeme potřebovat dvakrát zvítězit. Ve druhém zápase jsme s přehledem porazili Liberec.


BA Roudnice n. L. - BK Horejsek Děčín A 50:42 (12:12, 24:21, 41:32)


I v tomto utkání jsme nastoupili ve dvou sestavách: první - hráči narození v roce 2006, druhá - hráči narození v roce 2007 a mladší. V tomto utkání nás domácí zaskočili zejména agresivní obranou, ze které pramenilo mnoho našich ztrát. Přesto průběžný stav prvních dvou čtvrtin ukázal, že jsme i v tomto utkání schopni bojovat o vítězství.


Protože jsme však ve druhé čtvrtině dostali od nejlepšího hráče soupeře 8 z 12 bodů soupeře, rozhodli jsme se posílit v obraně druhou pětku o Andelta. Ten sice ve čtvrté čtvrtině dovolil tomuto hráči pouze 3 body, ale v obraně oslabená první pětka prohrála třetí čtvrtinu o 8 bodů, což jak se ukázalo, bylo pro celkový výsledek rozhodující.


I když někteří hráči nepodali své špičkové výkony, je třeba celý tým pochválit za maximální snahu a bojovnost. Nejlepší výkony podali zejména Hlaváč, Dvořák a mladý Houška, bodově se prosadili i Bečka a Kroutil, v obraně pak zejména Andelt. Ve druhé pětce znatelně chyběl nemocný Kučírek.


V tomto utkání rozhodly o vítězství domácích zejména ztráty míčů po nepřesných přihrávkách, nedodržování zásady včasného vracení se do obrany a bránění „mezi hráčem a vlastním košem“, neproměňování šancí pod košem proti aktivně bránícímu soupeři, neubránění soupeře při útočné akci „hoď a běž“.


Body: Dvořák 9, Bečka 8, Kroutil 8, Houška 7, Hlaváč 4, Pešek 4, Hubka 2.



BK Horejsek Děčín A - BA LYNX Liberec 66:36 (21:6, 38:15, 52:22)


Ve druhém utkání jsme se snažili jednak vyzkoušet poněkud obměněné sestavy, jednak dát více příležitostí hráčům, kteří si v prvním zápase moc nezahráli. Z průběžného stavu vyplývá, že tentokrát byla úspěšnější první pětka, převážně starších hráčů. Jinak je opět třeba pochválit celé družstvo za maximální bojovnost, ve které mimo osvědčené bojovníky překvapil zejména Pešek s Kroutilem. Velmi dobrý výkon podali opět Hlaváč, Dvořák a Houška, přidali se i Pešek a Kroutil.


Body: Hlaváč 12, Dvořák 11, Kroutil 9, Bečka 8, Pešek 6, Houška 6, Hubka 4, Novák 4.



Obě utkání nám potvrdila, že naší výhodou je vyrovnanost našeho družstva. Tým Roudnice se ukázal rovněž jako velmi vyrovnaný tým zkušenějších hráčů s velmi aktivní obranou. Přesto si myslím, že se v příštích dvou utkáních kvalifikace můžeme pokusit nad Roudnicí zvítězit.


K tomu však musíme zapracovat na odstraňování nedostatků: včasný návrat do obrany, nesnažit se vypichovat míče, omezit sólování a aktivní obranu překonávat krátkými přihrávkami, včetně akce „hoď a běž“, zlepšení doskakování v obraně i v útoku, zrychlení střelby a krytí si míče zejména pod koši, proměňování dvojtaktů a střelby pod košem.


Štítky:

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page