top of page
  • Petr Ďurana

Přehled výsledků utkání týmů BK Horejsek Děčín v minulém týdnu

O uplynulém víkendu čekalo děčínskou basketbalovou mládež pouze 7 soutěžních utkání, všechna se však odehrála na domácí palubovce v ARMEX Sportcentru. K mimosoutěžním zápasům si zajeli mladší žáci U12 na mezinárodní turnaj do německé Jeny.


V pátek navečer přivítali junioři ve skupině play-out ligy U19 liberecké Kondory. Se soupeřem jsme měli doposud vyrovnanou bilanci (doma vítězství 70:57, venku prohra 60:73), oslabení našeho týmu zraněními však favorizovalo spíše soupeře. Přesto jsme po bojovném výkonu zaslouženě vyhráli 66:61.


Poté nastoupil náš A-tým mužů k dalšímu zápasu severočeské ligy proti SLUNETĚ Ústí n. L. Na soupeřově palubovce jsme prohráli těsně (68:73), domácí prostředí nám mělo dopomoct k výhře, to se ale nestalo a muži prohráli 51:80.


Mladší žáci U12 (doplnění o některé hráče U11) se o víkendu zúčastnili turnaje Winter Cup v Jeně. V sobotu nás čekal domácí tým SC Jena, s kterým jsme prohráli 44:70, poté BiG Gotha, kterou jsme porazili 63:59 a v neděli Hamburg Sharks, kterého jsme také zdolali 64:43. Na turnaji náš tým skončil na výborném 2. místě. Všechna utkání byla výbornou přípravou na blížící se důležitá kvalifikační utkání o postup na Národní finále.


V sobotu odpoledne sehráli druhé víkendové ligové utkání junioři U19, střetli se s pražskou Spartou, kterou jsme doma porazili 73:51 a venku 60:59. Oproti pátku byl náš tým oslaben o dalšího zraněného hráče a prohráli jsme 61:76.


V neděli dopoledne odehráli starší minižáci U13 dvojutkání oblastního přeboru s týmem BK Chomutov. Venkovní výhry 69:7 a 87:12 nás v těchto utkáních jasně favorizovaly a to se i potvrdilo, když jsme vysoko zvítězili 81:17 a 103:15.


Odpoledne se na naší palubovce odehrál další turnaj nejmladších minižáků. Náš čistě chlapecký tým U11 hostil družstva BA LYNX Liberec a BA Roudnice n. L. Prvního soupeře jsme na jejich palubovce a neutrální půdě porazili (54:35 resp. 66:36), proto jsme to měli zvládnout i tentokrát. Roli favorita jsme splnili, když jsme vyhráli 59:21. Utkání s druhým soupeřem bylo součástí kvalifikace na Národní finále a vzhledem k tomu, že první zápas (ze tří) jsme u soupeře prohráli (42:50), museli jsme tentokrát bezpodmínečně zvítězit. To se bohužel, i díky citelnému oslabení týmu nemocemi, nestalo a prohráli jsme těsně 49:53.



Pro detailní informace o utkání z webu ČBF (sestavy, statistiky apod.) klikněte na obrázek a následně na příslušný výsledek ve sloupci skóre.

Štítky:

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page