top of page
  • Jiří Mišejko

U11 - 5. soutěžní turnaj v Děčíně

V neděli 29. ledna 2017 jsme sehráli pátý soutěžní turnaj družstva U11 v Děčíně. V rámci tohoto turnaje jsme sehráli s Roudnicí n. L. druhé kvalifikační utkání o postup na Národní finále U11 v Pardubicích. Bohužel se nám ani v tomto utkání s Roudnicí nepodařilo zvítězit a tím pro nás šance na postup do NF končí. Obě utkání jsme vzhledem k účasti Bečky a Kučírka na turnaji U12 v Jeně hráli až v neděli odpoledne, aby se tito mohli na utkání s Roudnicí vrátit. V druhém utkání jsme opět jasně porazili Liberec.


BA LYNX Liberec - BK Horejsek Děčín A 21:59 (2:22, 8:39, 14:53)


V tomto utkání jsme zpočátku nastoupili bez Bečky a Kučírka, kteří se v zájmu rozehrání v průběhu utkání do hry zapojili. V utkání tak mohli dostat více příležitostí hráči, kteří si jindy tolik nezahrají. Z průběžného stavu vyplývá, že jsme celé utkání vedli.


Ačkoliv výkon týmu nebyl ideální, je opět třeba pochválit celé družstvo za maximální bojovnost a snahu. Utkání však přineslo mnoho nepřesností a neproměňování šancí. Velmi dobrý výkon podali zejména Petřík a Hlaváč.


Body: Petřík 10, Hlaváč 8, Andelt 6, Hubka 6, Dvořák 4, Hrach 4, Kučírek 4, Pacovský 4, Pešek 3, Kroutil 2, Bečka 2, Kuchař 2, Finklár 2, Mišejko 2.



BK Horejsek Děčín A - BA Roudnice n. L. 49:53 (23:8, 29:23, 39:35)


V tomto utkání jsme vzhledem k nepřítomnosti nemocných Houšky a Nováka museli trochu experimentovat se sestavami. Průběžný stav ukazuje, že zejména první pětka převážně starších hráčů vstoupila do utkání velmi dobře, když se jí podařilo ubránit nacvičené kombinace klíčových hráčů soupeře a v útoku se prosazoval zejména Bečka.


Bohužel druhá pětka tento náskok z velké části ztratila, když se ani Kučírkovi nepodařilo ubránit nejlepšího hráče soupeře, který nám za čtvrtinu dal sám 12 bodů z celkem 15ti bodů družstva. Jinak nás soupeř zaskočil zejména agresivní obranou, proti níž jsme se jen obtížně prosazovali - citelně chyběl zejména nemocný Houška. Přesto jsme ještě v poločase vedli o 6 bodů.


Protože jsme potřebovali ubránit v poslední čtvrtině nejlepšího hráče soupeře, rozhodli jsme se opět přesunout obranáře Andelta do druhé pětky. To však přineslo oslabení první pětky, takže jsme po třech čtvrtinách vedli již pouze o 4 body.


Průběh poslední čtvrtiny pak ukázal převahu rychlejších a zkušenějších hráčů soupeře, když sice Andelt bránil nejlepšího hráče soupeře úspěšně, ale po jeho výpadcích po zranění a vyfaulování se tento nakonec dal v této čtvrtině celkem 13 z 18ti bodů jeho týmu. V této čtvrtině jsme doplatili i na zranění Kučírka a vyfaulování se Andelta, Hubky a Pacovského, takže jsme v závěru dohrávali pouze se čtyřmi hráči.


Konečný stav přinesl velkou radost Roudnických a zklamání našich chlapců, neboť tímto naše šance na úspěšnou kvalifikaci končí. V tomto utkání rozhodly o vítězství Roudnických zejména naše ztráty míčů po nepřesných přihrávkách, přílišné sólování a neproměňování šancí pod košem proti aktivně bránícímu soupeři.


Body: Bečka 14, Kroutil 10, Dvořák 4, Hlaváč 4, Hubka 4, Hrach 4, Petřík 3, Andelt 2, Kuchař 2, Pešek 2.

Obě utkání nám potvrdila, že máme stále dost co zlepšovat. Nadále je třeba více se zaměřit na zlepšování obranných činností, driblink bez koukání na míč, zlepšování přesnosti přihrávek na místě i za pohybu (bez dvojtaktu).


Nadále pak musíme pracovat na odstraňování dlouhodobých nedostatků jako je včasný návrat do obrany, nesnažit se vypichovat míče, omezit sólování a aktivní obranu překonávat krátkými přihrávkami, včetně akce „hoď a běž“, zlepšení doskakování v obraně i v útoku, zrychlení střelby a krytí si míče zejména pod koši a proměňování dvojtaktů a střelby pod košem.


Kompletní fotogalerie z turnaje je zde.


Štítky:

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page