top of page
  • Karel Záleský

U12 - Turnaj Jena = velká zkušenost

O víkendu 28. - 29. 1. jsme byli pozváni týmem SC Jena na náš první mezinárodní turnaj. V časných ranních hodinách jsme vyrazili plni očekávání, co první zahraniční zkušenost přinese. Po 2,5 hodinách bezproblémové jízdy jsme dorazili na místo. Turnaje se zúčastnily celky BIG Gotha, Hamburg Sharks, BK Horejsek Děčín a domácí SC Jena.


Po přátelském přijetí, seznámení se s rozdíly v pravidlech (standardní výška košů 305 cm, nepodávání míče rozhodčímu při vhazování, tříbodová střela mimo vymezené území, možnost střídání bez omezení aj.) a rozcvičce, jsme se pustili do hry.


SC Jena - BK Horejsek Děčín 70:44 (19:7, 30:12, 45:28)


S rychlostí a energií, se kterou se do nás soupeř pustil, jsme se byli schopni vypořádat až v druhé půli zápasu, do které jsme vstupovali za stavu 30:12 pro domácí. Třetí čtvrtina přinesla vyrovnanou hru, díky které jsme tuto část vyhráli 16:15. V poslední čtvrtině dostali příležitost i hráči z lavičky, čtvrtinu jsme prohráli 25:16.


BK Horejsek Děčín - BIG Gotha 63:59 (5:9, 24:25, 48:44)


Opět nás čekal rychlý a vyšší soupeř a tvrdá obrana, na což jsme už byli připraveni. Od začátku vyrovnané utkání, v němž ani jeden z týmů neodskočil k většímu trháku. Zlepšením návratu do obrany a adaptací na vyšší koše jsme se v druhé půli dostali do mírného vedení, a to jsme udrželi. Určitě zasloužené, vydřené vítězství, utkání plné emocí a nakonec velká radost celé lavičky.


V sobotu večer proběhla střelecká dovednostní soutěž, ve které každý z účastníků turnaje musel z osmi pozic nastřílet co nejvíce košů během jedné minuty. První kolo proběhlo v rámci týmů, tři nejlepší střelci z každého družstva postoupili do dalšího rozstřelu. Za děčínské postoupili Ondřej Čech, Vojta Kučera a Petr Ďurana, do finále se však neprobojoval ani jeden z nich. Celou soutěž vyhrál střelec z Jeny.


Bezprostředně po vyhlášení se konala večeře ve stylu barbecue party pro všechny účastníky, a to přímo v hale.


Sharks Hamburg - BK Horejsek Děčín 43:63 (9:16, 16:32, 23:52)


V neděli dopoledne nás čekal poslední celek turnaje, Žraloci z Hamburku. Naši kluci odpočatí a plní sil se do hamburských pustili, a pomalu, ale jistě navyšovali skóre. Do druhého poločasu se zapojila celá patnáctka hráčů.



Všichni hráči si zaslouží pochvalu za předvedené výkony, a doufám, že získané zkušenosti zúročí v dalších utkáních.


Chtěl bych poděkovat rodičům, kteří nás přijeli podpořit, a pořadateli za pozvání a bezchybnou organizaci turnaje.


https://youtu.be/ew8rIxmRfdE

Fotogalerie z prvního dne turnaje od paní Kučírkové je zde. Děkujeme.

Štítky:

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page