top of page
  • Robert Landa

U13 - Dvě první výhry v kvalifikaci o Národní finále

Že by se mi na první letošní kvalifikační utkání o účast na Národním finále U13 odjíždělo s klidným srdcem, to nemohu říct. Absence hráčů Rejthara, Sýkory, Trboly a Vojtíška byla nepříjemnou, naštěstí ne však neřešitelnou komplikací. Široký hráčský kádr je naší dlouhodobou výhodou a nutno říci, že vhod a velmi důležité (právě vzhledem k citelnému oslabení naší sestavy) bylo posílení našeho družstva o dva litoměřické hráče - Jakuba Ježka (mladšího bratra Šimona z děčínského A-týmu) a Michala Kalu (nejmladšího syna litoměřického trenéra Jirky Kaly). A když i Ústeckým chyběl jeden z důležitých hráčů, začal jsem vidět lehce růžově.


Obě utkání jsme odehráli (téměř) v identických sestavách. Hráči lichých čtvrtin měli proti sobě maličko slabší soupeře, výborně se prosazovali a „uklidňující“ náskok narůstal zejména v těchto částech hry. Naopak sudé čtvrtiny byly více vyrovnané - několik mladých ústeckých chasníků kladlo tuhý odpor.

BK Sluneta Ústí nad Labem - BK Horejsek Děčín 38:52 (5:17, 14:27, 22:44)


Po třech minutách hry bylo skóre 3:3, ovšem následovala naše 14 bodová šňůra na 3:17 a nakonec vedení po první čtvrtině 5:17. Druhá čtvrtina se hrála vyrovnaně 9:10 a tak poločasový výsledek téměř kopíroval bodový rozdíl první části: +13 pro nás. Náskok hezký, ovšem v basketbalu a zvláště mládežnickém zanedbatelný.


Ve třetí minutě třetí části se Ústí přiblížilo na sedm bodů (29:22), pak už ale naši kluci nedovolili soupeři skórovat a druhou, tentokráte 13 bodovou šňůrou (včetně jedné Kalovi trojky) navýšili rozdíl na příjemných 22:44 pro Děčín. Poslední čtvrtinu jsme sice ztratili 16:8, nicméně „bodový polštář“ z prvních tří čtvrtin byl dostatečně velký.


Kluci zaslouženě zvítězili. Bodově vynikl Rajchl, který těžil zejména z dobrých přihrávek svých spoluhráčů do rychlých protiútoků. A přihrávek by nebylo nebýt dobrého doskakování, kde tradičně dobrou práci odvedli Fichtner s Raymondem a zraněného Trbolu v této činnosti skvěle zastoupil Brož. Velmi dobrou obranou hráče s míčem a schopností spolupracovat v útoku se prezentovali oba hostující litoměřičtí hráči.


Body: Rajchl 13, Dvořák a Randýsek 8, Kala a Raymond 5, Horák D. a Ježek 4, Fichtner 3, Žižka 2, Brož, Horák W., Kampy, Oborník, Techl.


BK Sluneta Ústí nad Labem - BK Horejsek Děčín 28:53 (4:16, 20:30, 24:40)


Téměř totožný měl průběh prvních tří čtvrtin druhého utkání. Ze stavu 4:3 pro Ústí bylo 4:16 po první čtvrtině, druhá část z našeho pohledu minus dva a poločas tedy 20:30. Následovala čtvrtina Tomáše Randýska, kterou jsme vyhráli 4:10, a Tomáš byl jediným děčínským skórujícím hráčem - zaznamenal všech našich deset bodů.


Bojovné, ale nalomené Ústí se definitivně zlomilo v poslední části hry - naši kluci potřetí ubránili soupeře na čtyřech bodech a podruhé slavně zvítězili. Tentokráte to byl Randýsek, který bodově vynikl, ovšem stále platí, že rozhodující síla tohoto celku při regionální konfrontaci je v široké hráčské lavičce a dobrém týmovém výkonu. Kluci vyhráli dvě těžká utkání a mě těší přístup, soustředění a nasazení s jakým k zápasům přistoupili.


Body: Randýsek 16, Dvořák 9, Ježek 8, Rajchl 6, Fichtner 5, Žižka 3, Brož, Kala a Techl 2, Horák D., Horák W., Kampy, Oborník, Raymond.



S Ústím hrajeme ještě tři další kvalifikační dvojutkání - nejbližší jsou v neděli 12. 3. od 10:30 hod. u nás v Děčíně.


Děkuji rodičům za podporu a hráčům za pěkné zápasy.

Štítky:

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page