top of page
  • Karel Záleský

U12 - Jako den a noc

Jako den a noc vypadal náš výkon na dalším turnaji oblastního přeboru U12 v neděli 5. 3. v Litoměřicích. Podruhé se sešly celky Slovanu Litoměřice, Slunety Ústí n. L. a BK Horejsek Děčín. Bez Flemmera, Kučery a Kučírka, kteří se zotavují z nemocí, jsme byli připraveni odčinit náš nepovedený turnaj v Děčíně.


Sluneta Ústí n. L. - BK Horejsek Děčín 75:40 (23:11, 43:23, 53:32)


To se nám podařilo a ve čtvrté minutě jsme vedli 8:4. Poté ústečtí přitlačili, přidali v obraně a my začali opět zmatkovat. Šňůrou 10:0 se přes nás přehnali a svůj náskok navyšovali až do konce. Naši kluci však nesložili ruce do klína jako minule, a bojovali až do konce. Kdybychom proměňovali z podkoše a rychlých protiútoků, vypadalo by skóre přijatelněji.


BK Horejsek Děčín - Slovan Litoměřice 55:52 (11:13, 24:19, 49:30)


Neslaný a nemastný vstup do utkání. Strach ze soupeře. Opět jsme si dávali přednost, báli se jít do zakončení. To vše se rovná prohraná první čtvrtina 11:13. Druhá pětka měla lepší nástup. V první minutě druhého dějství vyrovnali, dostali se přes soupeře a svou čtvrť vyhráli 13:6. Po poločase se i „první” pětka probudila a soustředěným výkonem navýšila skóre na příjemných 30:49.


Ve čtvrtém dějství se naši hoši už asi viděli v autobuse na cestě domů. Proti však byla děvčata z Litoměřic. Presingem po celém hřišti se zdvojováním a ztrojováním naše hochy úplně zaskočila. Náš herní projev se úplně propadl, začali jsme „brečet”, koukat po rozhodčích a šňůrou 19:0 jsme připustili velké drama až do konce. Naštěstí v 6. minutě po druhém timeoutu jsme si vzpomněli na výkon proti Slunetě a vybojovali další vítězství. V posledních dvou minutách padl pouze jeden koš z ruky Káji Rajchla, který skóre upravil na konečných 55:52.

(vítězná akce)


Pochvala patří všem klukům, kteří nastoupili do zápasů. Musíme však mít na paměti, že se hraje až do konce, a my musíme být koncentrovaní a odhodlaní podat 100% výkon celých 32 minut utkání.



Poděkování patří všem rodičům, kteří nás do Litoměřic přijeli podpořit. Poslední turnaj základní části se hraje za 14 dní 18. 3. v Ústí a věřím, že nás přijede podpořit ještě větší skupina fanoušků a kamarádů.

Štítky:

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page