top of page
  • Jiří Mišejko

U11 - 6. turnaj v Liberci

V neděli 12. března 2017 jsme sehráli šestý soutěžní turnaj družstva U11 v Liberci, opět s tradičními soupeři Libercem a Roudnicí nad Labem. V prvním utkání jsme po neurovnané hře opět zvítězili, ve druhém utkání jsme v rámci kvalifikace o Národní finále konečně porazili Roudnici.


Vítězství nad Roudnicí je o to cennější, že jsme ho dosáhli značně oslabeni o nemocné Kučírka, Hlaváče, Nováka a zraněného Hubku. Proto jsme se doplnili o Tomáše Krolla, který se ukázal být platným hráčem. Jednotlivé výsledky:


BA LYNX Liberec - BK Horejsek Děčín A 46:61 (12:7, 30:15, 38:35)


V tomto utkání jsme zahájili pětkou mladších, což, jak ukazuje průběh utkání, se příliš nepovedlo – vázla kombinace a rychlý, fyzicky zdatný soupeř nás snadno přehrával. Naštěstí druhá pětka vždy dokázala náš náskok navýšit. V otkání zahrál velmi dobře zejména Hrach, střelecky se prosadil i Kroutil, Dvořák a Kroll a Bečka. Z průběžného stavu vyplývá, že jsme celé utkání vedli. Ačkoliv výkon týmu nebyl ideální, je opět třeba pochválit celé družstvo za bojovnost a snahu. Utkání však přineslo mnoho nepřesností a neproměňování šancí.


Body: Kroutil 10, Dvořák 9, Hrach 8, Bečka 8, Kroll 8, Pešek 6, Andelt 4, Petřík 4, Kuchař 2, Mišejko 2.


BK Horejsek Děčín A - BA Roudnice n. L. 49:46 (7:23, 18:28, 38:33)


V tomto utkání opět nastoupila do první čtvrtiny pětka mladších hráčů, která však vůbec nedokázala vzdorovat fyzicky zdatnějším soupeřům. Druhá pětka dokázala sice náskok soupeře poněkud snížit, avšak vedení soupeře o 10 bodů v poločase nás donutil poněkud změnit sestavy.


Do druhé půle jsme nastoupili s pětkou starších doplněnou o Krolla, ale bez dobře hrajícího Hracha. Náš úkol byl jasný: pokusit se maximální bojovností utkání obrátit. Již ve třetí čtvrtině se nám podařilo jasně přehrát vyrovnanější pětku soupeře. Při tom je nutné pochválit maximální bojovnost všech hráčů, ve které vynikali zejména Petřík a výborně bránící Andelt. Střelecky se prosazovali zejména Bečka a Kroll.


Příklad této pětky motivoval ke stejné bojovnosti i pětku mladších hráčů, která doplněná o opět výborně bránícího Hracha dokázala utkání dovést k vítěznému konci. K tomu nám v závěru pomohli i dva po sobě jdoucí koše Peška.


Celý průběh potvrdil, že naši mladší hráči se obtížně prosazují proti starším, fyzicky zdatnějším a agresivně hrajícím soupeřům. Jakmile jsme však zvýšili důraz, začal mít i soupeř problémy. I když nám toto vítězství již nepomůže v kvalifikaci o NF, bylo velice cenné pro zvýšení sebedůvěry a motivace celého družstva.


Body: Bečka 14, Kroll 10, Kroutil 6, Pešek 6, Andelt 4, Houška 3, Petřík 3, Dvořák 2, Hrach 1.


Obě utkání nám ukázala, že mimo odstraňování standardních nedostatků se musíme zaměřit na zvyšování agresivity a odolnosti proti agresivně hrajícímu soupeři.


Jinak všichni trenéři konstatovali, že v průběhu sezóny se všichni chlapci, zejména ti pravidelně trénující výrazně zlepšili.


Více fotografií je k dispozici zde a zde.


Štítky:

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page