top of page
  • Robert Landa

U13 - Kluci nejprve dopřáli radost soupeři po prodloužení, poté potřetí zvítězili

Třetím a čtvrtým utkáním pokračovala v Děčíně finálová skupina oblastního přeboru starších minižáků. Po našich dvou výhrách v Ústí si tentokráte tradiční soupeři připsali shodně po jednom vítězství. Obě družstva sehrávají pravidelně vyrovnané partie (ve kterých zatím letos povětšinou vítězí Děčín) a tak pro mě porážka v úvodním utkání druhého dvojkola není překvapením. Náš tým je v tomto ohledu v lehké nevýhodě - potvrzovat roli papírového favorita je náročnější, než euforicky a „překvapivě“ favorita porazit.


BK Horejsek Děčín - Sluneta Ústí n. L. 43:48 pp (16:11, 31:26, 35:32, 43:43)


Vstup do utkání byl dobrý, dílčí vedení o šest bodů v osmé minutě stvrdil trojkou v posledním útoku Kala a uzavřel tak naše vedení na 16:11 po první čtvrtině. I druhá čtvrtka se z našeho pohledu vyvíjela dle plánu - vedení až o deset bodů (26:16 v 15. min.), nakonec poločasový výsledek pouze +5 bodů po vyrovnané čtvrtině (15:15).


Ovšem velmi špatně pro nás vyzněla čtvrtina třetí - pouhé 4 vstřelené body a skóre +3 před domnělou závěrečnou částí. V ní naši kluci ještě ve 35. min dokázali odskočit na 43:35, ale poté jsme už více neskórovali a soupeř naopak zvládl vyrovnat. V prodloužení jsme koš ze hry nedali (v zápise o utkání máme jen osm minutých trestných hodů), naopak ústečtí bodovali a zasloužené své první vítězství v sérii vybojovali. Toliko k průběhu.


Byl to krásně vyrovnaný, napínavý a dramatický zápas. Přál bych si takových sehrát v dlouhodobé části kategorie U13 více. Ale s Ústím nejsou lehká utkání a kluci je v této sezoně zvládají (zatím vzájemná bilance 6:2). Chybou bylo nechat dojít utkání do prodloužení - s blížícím se závěrem přibývala na naší straně nervozita, ubývalo drzosti, sebevědomí, sebedůvěry a rozhodnosti v základních činnostech i v zakončení (pouhé 4 body ve třetí, 8 ve čtvrté a 0 v prodloužení hovoří jasně). Velmi cenná je zkušenost z koncovky základní hrací doby, kdy kluci takticky správně udrželi míč, nedali soupeři šanci k poslední střele, naopak sami ještě po nájezdu a doskoku měli možnost utkání rozhodnout.


Body: Randýsek 7, Techl 6, Ježek 5, Kala 5, Fichtner 4, Raymond 4, Horák D. 3, Dvořák 3, Sýkora 2, Žižka 2, Rejthar 2.


BK Horejsek Děčín - Sluneta Ústí n. L. 56:45 (17:11, 33:24, 44:37)


Cením si svých svěřenců za to, jakým způsobem přistoupili k druhému utkání. Není snadné se po prohře v prodloužení během 20 minut zaktivovat, nakopnout, hodit trable za hlavu, znovu se soustředit a navíc ještě zlepšit svůj výkon. Hráči měli za úkol minimálně udržet úroveň svého úsilí, bojovnosti a dravosti v obraně a k tomu jednoznačně zlepšit hru 1/1 v útoku - přidat sebevědomí, sebedůvěry a odhodlání. A to kluci dokázali.


Výrazně lepším ofenzivním výkonem se prezentoval Jakub Ježek, Lukáš Techl a Matyáš Fichtner. A nejde jen o vlastní koše, několik dobrých zakončení měl Pepča Sýkora, Michal Kala i David Dvořák. Svých pár minut velmi efektivně využil o rok mladší Oliver Žižka a i po zranění navrátivší se Viktor Rejthar. Velkou jistotou je stabilní výkon Tomáše Randýska na obou stranách hřiště, stejně tak se můžeme vždy spolehnout na doskoky Filipa Raymonda.


Ve vyrovnaných utkání je důležitý každý koš - tedy i dva body Honzy Brože a také dvoubodová střela Matyáše Oborníka. Říká se, že míč v rukou rozehrávačů uklidňuje trenéry - u nás tomu není jinak, mají-li balon pod kontrolou Adam Kampy, nebo Dan Horák, jsem klidnější. A byť tito ještě společně s Wili Horákem v utkání neskórovali, přínos všech je nepopiratelný. Vlastní průběh utkání kopíroval první zápas s tím rozdílem, že kluci podali vyrovnaný výkon po celých 40 minut.


Body: Randýsek 8, Fichtner 8, Techl 8, Ježek 6, Sýkora 4, Kala 4, Žižka 4, Dvořák 4, Rejthar 4, Oborník 2, Raymond 2, Brož 2.


Série pokračuje pátým a šestým utkáním v sobotu 25.3. v Ústí. Za tým děkuji všem našim fanouškům, kteří nás v neděli přišli podpořit. Budeme Vás opět potřebovat za 14 dní.


Štítky:

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page