top of page
  • Petr Ďurana

Přehled výsledků utkání týmů BK Horejsek Děčín v minulém týdnu

Minulý týden nebyl příliš bohatý na zápasy děčínské basketbalové mládeže. Odehrálo se pouhých 8 zápasů, z toho polovina na domácí palubovce v ARMEX Sportcentru. Počet zápasů však vyvážila jejich důležitost, protože se blíží konec většiny soutěží a poslední zápasy rozhodovaly o konečném postavení v tabulkách.


Již ve středu večer přivítali kadeti U17 doma v nadregionální soutěži liberecké Kondory (zápas odložený ze začátku února). Soupeře se nám zatím nepodařilo porazit (doma 60:70, venku 79:93 a 48:88), přesto jsme chtěli využít výhodu domácí prostředí k prvnímu vítězství nad tímto soupeřem. To se našim klukům povedlo, když po dobrém výkonu vyhráli 74:52.


V sobotu v poledne zajížděli starší minižáci U13 k dalším dvěma zápasům kvalifikace oblastního přeboru o Národní finále na ústecký UJEP. V polovině kvalifikace jsme vedli na zápasy nad Slunetou 3:1 a ze zbývajících 4 zápasů jsme potřebovali ještě minimálně dvakrát vyhrát. Nečekaly se ale opět lehké zápasy, viz domácí prohra 43:48 v prodloužení.

To se opět potvrdilo, když první zápas jsme vyhráli 44:43 až v prodloužení. Druhý zápas byl však již plně v naší režii a po pátém vítězství 48:22 kluci postupují na Národní finále v Praze!


V sobotu po obědě odehráli doma první víkendový ligový zápas junioři U19 když přivítali Sokol Žižkov. Se soupeřem jsme měli aktivní bilanci 3:0 (doma 84:63, venku 52:49 a 74:49), takže i tentokrát jsme to měli zvládnout. Tabulka play-out je vyrovnaná a o druhém sestupujícím (s Žižkovem) bude rozhodovat každý bod, proto jsme toto utkání nesměli podcenit. To se naštěstí nestalo, když jsme po velmi dobrém kolektivním výkonu zvítězili 83:48.


V sobotu navečer zajížděl A-tým mladších žáků U14 k ligovému utkání do Berouna. S tímto týmem jsme se v této sezóně zatím neutkali, ale postavení v tabulce a dosavadní výsledky nás favorizovaly. Předpoklady se naplnily, vyhráli jsme 133:22.


Basketbalovou neděli zahájily dopoledne v našem ARMEX Sportcentru juniorky U19 zápasem nadregionální soutěže s BC Xtreme Tigers (odložené utkání z minulého víkendu). Kromě posledního utkání (venku bez tří pivotek prohra 48:91) jsme soupeře dvakrát porazili (venku 78:72, doma 68:61), takže pokud bychom byli kompletní, měli jsme určitě šanci na další vítězství. Bohužel jsme byli hodně oslabeni zraněními a prohráli jsme 46:82.


Po dívkách odehráli po obědě svůj druhý víkendový ligový zápas junioři U19, tentokrát se Sokolem Vyšehrad. Oproti sobotnímu Žižkovu to byl o stupeň těžší soupeř (naše výhry venku 76:63 a doma 65:60, prohra venku 55:57), ale i přes zranění v našem týmu jsme při dobrém a bojovném výkonu nebyli bez šance. 2 body i z tohoto zápasu by nám definitivně zajistily setrvání v lize.

Po nervózní a nepříliš vydařené první polovině zápasu jsme i přes bojovnost v té druhé nakonec v koncovce prohráli 75:81. O druhém sestupujícím tak rozhodnou poslední zápasy za čtrnáct dní.


Navečer zajížděl do Berouna k ligovému utkání B-tým mladších žáků U14. Platilo to samé, jako v případě Áčka – neměli jsme přímé zápasové porovnání. Nicméně tým si věřil, že přiveze 2 body a to se podařilo, když jsme vyhráli 69:44.



Pro detailní informace o utkání z webu ČBF (sestavy, statistiky apod.) klikněte na obrázek a následně na příslušný výsledek ve sloupci skóre.

Štítky:

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page