top of page
  • Robert Landa

Školky v ARMEX Sportcentru - MŠ Liliová se vytáhla

Dopolední Pohybové hry pro školky pořádá děčínský basketbalový klub již druhým rokem - k průkopnické MŠ Riegrova postupně přibyly školky Pohraniční a Liliová. Pod vedením trenérů Jana Kouta a Radka Kroupy využívají děti plochu basketbalové arény do sytosti - opičí dráhy, štafety se základy atletiky, soutěže, hry a cvičení naplňují 45 minutový program Pohybových her.

A protože u nás děti trénují v dopoledních hodinách, rozhodli jsme se uspořádat tři otevřené odpolední lekce, aby se rodiče našich svěřenců mohli alespoň jednou v roce na své sportující ratolesti podívat.



Zdaleka nejvyšší odezvu měla tato akce u rodičů z MŠ Liliové - paní ředitelka společně s týmem svých učitelek splnily, co slíbily. Na odpolední hodinu dorazilo 30 ke sportu připravených dětí, z hlediště je sledovala padesátka rodičů a sourozenců.


Po krátkém přivítání od šéftrenéra mládeže Roberta Landy, „nažhavily“ obecenstvo svým krátkým vystoupením paní učitelky coby roztleskávačky a pak už přišly na řadu děti. Lehké rozběhání hrou, protažení, štafety, soutěž a opičí dráha vyplnily hlavní část odpoledního programu.



A i když bylo dětí o třetinu více než obvykle (ideální počet pro práci 15-20, zde 30), úsměvy, mávání na rodiče a červené tváře dokazovaly, že Pohybové hry děti baví a tím plní svůj účel.


Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page