top of page
  • Jakub Důra

A-tým - Drama celých 40 minut

BK Horejsek Děčín - USK Slavia Liberec 67:68 (12:17 33:30 50:49)

V souboji "o poslední místo" přivítal Děčín USK Slavii Liberec, kdy oba týmy usilovaly o třetí výhru v sezóně. Liberec v sestavě šesti hráčů, domácí v oslabeném složení bez některých stabilních opor.

První desetiminutovku začali a především skončili lépe hosté. Domácí se nedostali do dobrého zakončení, nehráli týmově v útoku a měli děravou obranu. V druhé desetiminutovce se však obraz hry změnil, domácí mladíci začali využívat rychlý přechod do útoku, pohybovali míčem, dobře se uvolňovali a to vše ústilo v úspěšné napichování liberecké obrany. Tento úsek hry vyhráli domácí 21:13 a celkově vedli v poločase 33:30...

Také do druhého poločasu domácí vjeli na koni a předváděli dosud úspěšnou hru, když ve 24.minutě vedli 44:33. Potom však domácí neproměnili několik dobrých příležitostí ke skórování a hosté se naopak prosadili dvakrát z trojky, dvakrát příliš snadno z vymezeného území a zápas byl znovu na minimálním rozdílu. Po třetí čtvrtce 50:49.

Výborně hrající Lipenský se dvakrát prosadil i v začátku poslední desetiminutovky, hosté se však vzdát nechtěli a bojovali až do konce. Koncovka byla zajímavou a hosté po obranném doskoku zvládli i přes komplikace a téměř ztracený míč vystřelit a s klaksonem proměnit vítěznou trojkovou střelu - hostující Vonička dal 9 z posledních 11 bodů svého týmu včetně šťastné vítězné střely.

Utkání mělo tempo i kvalitu, která nenaznačovala, že se jedná o boj týmů z chvostu tabulky, což jen dokazuje, že Severočeská liga má vysokou úroveň a pro borce mladších ročníků je velkým zkušenostním přínosem. Děčínští si zaslouží pochvalu za přístup a bojovnost, jíž projevovali celých 40 minut a také za sympatický herní projev.

Poslední duel čeká tým na půdě Litoměřic v pátek 7.4.

Body: Lipenský 20 (TH 2/2), Trbola 13 (1/1), Fiala V. 13 (5/5, 1x3), Ondráš 10 (2/1, 1x3), Fujera 4 (2/1, 1x3), Liga J. 4 (4/1, 1x3), Vanický 4, Roza 0

(ilustrační foto)

Štítky:

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page