top of page
  • Petr Ďurana

Přehled utkání týmů BK Horejsek Děčín v tomto týdnu

Nadcházející víkend přinese děčínské basketbalové mládeži 7 soutěžních zápasů, z toho ale jen 2 se budou hrát doma v ARMEX Sportcentru. S výjimkou B-týmu mužů uzavřou ostatní týmy svoje letošní ligové a oblastní soutěže. Mladší minižáci se v sobotu zúčastní mezinárodního turnaje v německém Chemnitzu.


V pátek večer zajíždí A-tým mužů do Litoměřic, kde se ve svém posledním zápase severočeské ligy střetne s místním C-týmem. Na naší palubovce jsme se soupeřem prohráli 60:66 a i díky domácímu prostředí je mírným favoritem Slavoj. Ani my ale nejsme bez šance.


Ve stejnou dobu odehraje B-tým mužů první zápas (ze dvou) finále oblastního přeboru v Lovosicích. Se soupeřem máme bilanci 1:1 (prohra venku 85:91 - jediná naše prohra v soutěži, výhra doma 79:73). Dosavadní těsné výsledky nefavorizují žádný tým, pokud však soupeře nepodceníme, můžeme přivést vítězství nebo alespoň dobré skóre (rozhodující je při rovnosti počtu vítězství celkové skóre z obou zápasů).


Mladší minižáci U12 zajíždějí v sobotu brzy ráno do Chemnitzu na turnaj „NINERS Academy Cup 2017“, kterého se kromě nás zúčastní 12 německých týmů. V naší skupině odehrajeme postupně 6 zápasů (Niners Chemnitz, TUSLI Berlin, SSc SüdWest Berlin, Rockets Gotha, Crailsheim Merlins, UniRiesen Leipzig) a pokud se umístíme do 4. místa, čekají nás další 3 zápasy o umístění. Soupeře neznáme, pouze na nedávném turnaji jsme Gothu porazili 63:59 a s Jenou prohráli 44:70, půjde tedy určitě opět o těžké soupeře. Postup ze skupiny resp. umístění do 6. místa by tak byl velký úspěch.


Mladší žákyně U14 o víkendu absolvují poslední dva ligové zápasy a to na palubovkách soupeřů. V sobotu odpoledne zajíždějí do Trutnova. Soupeře jsme již 3 x porazili (venku 45:39 a doma 67:63 a 57:52), ale byly to velmi těsné výhry, takže papírový favorit není jednoznačný.

V neděli dopoledne zajíždějí naše dívky do Liberce. S místní Lokomotivou máme také bilanci 3:0 (výhry venku 90:34 a doma 58:19 a 65:15). Vzhledem k výsledkům bychom toto utkání měli úspěšně zvládnout.


Jediné domácí zápasy odehrají v neděli dopoledne starší minižáci U13, kteří sehrají s ústeckou Slunetou poslední dva zápasy kvalifikace o postup na Národní finále. Vzhledem ke stavu utkání 5:1 v náš prospěch (venku výhry 52:38, 53:28, 44:43 pp. a 48:22, doma prohra 43:48 pp. a výhra 56:45), je již o naší účasti rozhodnuto. V zápasech tak půjde spíše o přípravu obou týmů na blížící se vrcholy sezóny (my Národní finále v Praze, soupeř Festival v Ostravě, obojí 5. - 7. května).


Asi nejdůležitějším zápasem víkendu bude v neděli dopoledne ligové utkání našich juniorů U19 na palubovce Slunety Ústí nad Labem, kdy budeme bojovat v zápase skupiny play-out o udržení ligové příslušnosti. Tu nám stoprocentně zajistí naše výhra, ale bude to nesmírně těžký zápas (výhra doma 68:59, prohry venku 54:81 a doma 43:53), tím spíše, že je několik našich hráčů zraněno.



Přehled všech utkání v tomto týdnu

(Pro větší zobrazení a aktuální údaje o jednotlivých zápasech - čas začátku utkání, rozhodčí apod. - klikněte na obrázek.)

Štítky:

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page