top of page
  • Matěj Anderle

Basketbalisté ze ZŠ Komenského dál válí a o Děčínu je opět slyšet

Žáci ZŠ Komenského a zároveň hráči BK Děčín ovládli nejprve okresní kolo basketbalového turnaje základních škol a poté uspěli i v krajské konkurenci. Za školu nastoupilo 15 našich hráčů a tým navíc na turnaji vedl hráč družstva U19 a student ZŠ Komenského Matěj Anderle. Mám velkou radost z úspěchů ZŠ Komenského ať už v proběhlé Junior NBA, nebo v probíhající lize základních škol. Velmi oceňuji i to, že jako trenéra vyslala škola našeho hráče - takové meziročníkové propojení bezpochyby prospívá vztahům jak ve škole, tak v našem klubu. Komentář k turnajům napsal trenér týmu Matěj Anderle.“ Robert Landa


Okresní finále 23. března 2017 ZŠ Dr. M. Tyrše


S týmem plným basketbalistů jsme vstupovali do okresního finále opět v roli favorita. Porazili jsme všechny soupeře - ZŠ Dr. Miroslava Tyrše, ZŠ Máchova a ZŠ náměstí E. Beneše Varnsdorf, získali jsme 1. místo a postoupili jsme do krajského finále, které se konalo dva týdny po okrese.



Krajské finále 5. dubna 2017 Sportovní hala Teplice


Do Teplic jsme odjeli v pozměněné sestavě, kvůli zranění a možnosti využít hráče z vyšších ročníku - s rokem narození 2003. Čekala nás mnohem těžší utkání a tak jsme museli do každého dobře vstoupit.

V prvním zápase jsme se utkali s týmem ZŠ Školní z Chomutova a vyhráli 21:4. Další utkání už byla mnohem těžší, protože proti nám začali nastupovat týmy s hráči basketbalu a tak jsme museli pozměnit taktiku i rotaci hráčů.


Druhý zápas jsme hráli se ZŠ E. Krásnohorské z Ústí nad Labem, kde také nastoupil jeden z hráčů BK Děčín (T. Trbola) a několik hráčů z ústecké Slunety. Díky výborné obraně „box and 1“ a dobrému zdvojování u půlky jsme nedali soupeři šanci a vyhráli 16:0.


Třetí zápas byl opět proti silnému soupeři a to proti Gymnáziu J. Jungmana z Litoměřic, kde opět nastoupili hráči BK Děčín (J. Ježek, M. Kala) a opět díky výborně obraně, tentokrát osobní jsme přehráli soupeře 23:12.


Čekal nás poslední zápas, který jsme nemuseli vyhrát díky ostatním výsledkům, ale chtěli jsme zakončit turnaj výhrou. Tento zápas jsme hráli proti domácí ZŠ Edisonova. Bohužel jsme, ale vstoupili špatně a prohrávali v poločase 4:1, kvůli zbytečným ztrátám s následnými protiútoky soupeře, který ovšem naštěstí vše nadával. Nakonec jsme zápas obrátili a připsali si další výhru 6:4.


Skončili jsme na 1. místě se čtyřmi výhrami bez porážky. Všichni si zahráli, vstřelili body a pomohli tak týmu. Poděkování patří paní učitelce Danuši Gajduškové, hráčům patří velký dík za předvedené výkony (ať už kluci nastoupili jen v okresním kole, nebo i v kole krajském), celému týmu pak díky za reprezentaci klubu a školy.



Hráči: Vojta Kučera, Adam Helvig, Marek Černý, Karel Rajchl, Viktor Rejthar, Oliver Žižka, Aleš Abraham, Adam Kampy, Ondřej Frost, Tomáš Randýsek, Josef Sýkora, Michal a Matouš Mityskovi, Jan Vojtíšek a Filip Labuta.





Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page