top of page
  • Karel Záleský

U12 na „Niners Academy Cup 2017“ v Chemnitz

V sobotu 8. dubna 2017 v brzkých ranních hodinách jsme se vydali na další zahraniční misi, tentokrát na palubovku Ninners Chemnitz, na turnaj, kterého se účastnilo 12 německých týmů a naši kluci z U12.



Již v 9:00 jsme se střetli s domácími Niners Chemnitz, kterým jsme podlehli po nepříliš podařeném výkonu 25:31. Dále jsme pokračovali v naší neslané nemastné hře a prohráli s SSc SüdWest Berlin 23:33 a s Crailsheim Merlins 13:24.


Po obědě nás čekal soupeř již známý z turnaje v Jeně, Rockets Gotha, které jsme tam porazili, a naši hráči se konečně přestali bát. Posilněni lehkým obědem a hodinovou pauzou jsme (konečně? :-) ) začali předvádět naši hru a pomalu se nám vracela bojovnost a jistota. Rockets jsme porazili 31:23 a připsali si tak první výhru dne.



Po pěkném výkonu s Gothou opět přišel výpadek, snad jsme se zalekli dalšího soupeře z velkého města Tüsli Berlin, kterému jsme podlehli 19:25. Posledním protivníkem základní části nám byli hráči UniReisen Lipsko, které jsme s přehledem porazili 38:17, a vrátili se tak k naší hře, kterou jsme předváděli po celou sezonu.


Výhrou nad Lipskem jsme si zajistili postup do čtvrtfinále, kde jsme narazili na prvního postupujícího ze skupiny B, SPVG Dresden, kterému jsme podlehli 15:33. Tento zápas z naší strany vypadal velice dobře, jen nám chyběla jistota v zakončení.



V našem posledním zápase o umístění jsme se opět střetli s Tüsli Berlin, kterému jsme chtěli oplatit porážku. Kluci posbírali poslední zbytky všech sil, které ještě měli a dotáhli utkání až do prodloužení. Zde za stavu -1 vzal na sebe odpovědnost kapitán týmu Oliver Žižka a dobrým nájezdem chtěl zápas rozhodnout, bohužel se míč vykroutil z obroučky a berlínští doskočili. Následující faul poslal soupeře na šestky a za zbývající 3 vteřiny se nám nepodařilo výsledek utkání zvrátit. BK Horejsek Děčín - Tüsli Berlin 26:28.


Na turnaji jsme obsadili celkově 7. místo. Kluci si odvezli kromě upomínkových předmětů od pořadatele hlavně cenné zkušenosti, tak náročný hrací den ve své „kariéře hráče“ ještě nezažili. Museli sebrat všechnu svou fyzickou i mentální sílu a konec turnaje zvládli na výbornou.



Všichni hráči předvedli na palubovce dobré výkony. Do nejlepší pětky turnaje se dostal Karel Rajchl, Oliver Žižka dostal pochvalu od ostatních trenérů, jako nejlepší obránce turnaje. Pochvalu zaslouží i Petr Kolář, za stabilní výkon po celý turnaj, který nevypustil jedinou vteřinu na palubovce.


Poděkování patří všem hráčům i rodičům, kteří nás přijeli podpořit, a našemu klubu, který je vstřícný k podobným akcím a nemalou finanční měrou nás podporuje. V neposlední řadě pořadateli Niners Chemnitz za možnost zúčastnit se této vydařené akce. Kluci si svými výkony zajistili pozvání i na příští rok, kdy se turnaj bude konat ve dvou dnech.


Štítky:

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page