top of page
  • Karel Záleský

U12 na Easter Cup Klatovy 2017

O velikonočních prázdninách 13 hráčů U12 nezahálelo - sbírali zkušenosti na mezinárodním Easter Cupu v Klatovech.


Do naší kategorie se přihlásilo 15 družstev (BK Klatovy, BV Chemnitz, BK Lokomotiva Plzeň, Sluneta Ústí nad Labem, SKB Rokycany, Dresden Titans, TV Memmingen, BZA Dresden, Igora Miglinieka SS Salaspils, Igora Miglinieka SS Salaspils B, TJ Sokol Pražský, BK Opava, Inter Bratislava, USK Praha a my). Do základní skupiny si pro nás los přichystal SKB Rokycany, Dresden Titans a BK Opava.


Hned po příjezdu na Velký pátek nás čekal první soupeř, a to SKB Rokycany. Ani s jedním ze soupeřů jsme neměli předchozí zkušenost. Ze začátku utkání se nám dařilo, dobrou obranou jsme soupeři mnoho nedovolili, i druhá čtvrtina byla pro nás vítěznou. Bohužel vstup do třetí čtvrtiny se nám nevydařil, nesoustředili jsme se na rozehru, propadali v obraně a tuto část prohráli 1:7. Zlepšenou prací v posledním dějství jsme začali navyšovat naše vedení. Z dobré obrany se nám dařil rychlý přechod do útoku a z toho pramenící snadné body. Mohli jsme si tak připsat první vítězství (27:15) a první body v turnaji.

Po obědě nás čekali drážďanští Titáni, kteří přijeli pouze s devíti hráči. Soupeř přivezl začínající tým a toto utkání bylo pro nás spíše tréninkovým. Zahráli si všichni naši kluci a my snadno vyhráli 71:15.


Večer jsme se zúčastnili slavnostního zahajovacího ceremoniálu, na kterém se představilo všech 78 týmů. Zástupci družstev zaplnili hrací plochu a zbytek obsadil celý stadion. Vyslechli jsme si úvodní řeč, shlédli vystoupení mažoretek a večer byl ukončen ohnivou show uvnitř stadionu.


V sobotu dopoledne nás čekal poslední soupeř ze základní skupiny, BK Opava. První čtvrtina byla nervózní na obou stranách. Oba týmy vycházely z důsledné obrany, vědomi si důležitosti utkání. První čtvrtinu jsme vyhráli 4:0. Ve druhé však soupeř přitvrdil, my začali kupit chyby a házeli protihráčům míče do ruky, tuto část jsme prohráli 0:13. Druhý poločas byl bojovný, kvalitní obrana, pohledné akce na obou stranách. Bohužel se nám utkání nepodařilo otočit a s Opavou (pozdější finalista turnaje) jsme prohráli 18:32.

Ve čtvrtfinále nás čekal vítěz skupiny A, Sluneta Ústí nad Labem. Soupeře dobře známe z Oblastního přeboru, kde se nám nepodařilo ústecké ani jednou porazit, a respekt ze soupeře byl z našich kluků cítit. Jediným naším hráčem, který v prvním poločase byl ochotný vzdorovat soupeři, byl Petr Kolář. Po poradě v poločase se náš projev otočil. Stali jsme se vyrovnaným soupeřem, dobře spolupracujícím v obraně i v útoku. Už beze strachu hrající kluci zvedli hlavy, začali hrát srdcem, spolupracovat, a jako tým jsme vyhráli druhý poločas 14:10. Konečné skóre však ukazovalo 28:40. Za předvedený výkon si naši kluci vysloužili ovace ve stoje od přihlížejících rodičů.

V průběhu večera druhého hracího dne náš tým reprezentoval Petr Kolář v dovednostní soutěži a obsadil výborné 3. místo.

Prohra s Ústím nás posunula do skupiny o 5. - 8. místo. Prvním protivníkem ve skupině o umístění byli baskeťáci ze Sokola Praha. Opět nás čekal fyzicky vyspělejší soupeř, který nás o hlavu převyšoval. Těžké defenzivní utkání nepřineslo mnoho bodů. V celém zápase jich padlo pouhých 19, o které jsme se podělili v poměru 12:7 pro nás.


V utkání o 5. místo nás čekal druhý tým z Drážďan, BZV Dresden. Další fyzický soupeř, opět těžký zápas. Po celou dobu jsme s výběrem hráčů z Drážďan hráli vyrovnaně. Až v posledních minutách nám drážďanští odskočili a nám se již nepodařilo skóre otočit, zápas tak skončil 18:28.

V průběhu turnaje jsme si mohli vybrat z bohatého doprovodného programu. Navštívili jsme tak klatovské katakomby, vystoupali do Černé věže a navštívili výstavní síň PASK s největší a nejcennější evropskou sbírkou skla Lötz.

Všichni kluci si zaslouží pochvalu za předvedené výkony na hřišti. Nejen na palubovkách v Klatovech získali kluci cenné zkušenosti, nová přátelství, prohloubili si vědomosti z historie, umění a procvičili se v angličtině :-).

Poděkování patří rodičům, kteří nás přijeli podpořit do Klatov, ale i těm, kteří nám fandili z domova.


Za čtrnáct dní nás čeká poslední akce sezóny, 28. - 30. 4. budeme bojovat na Festivalu v Ostravě.​


Vybrané momenty z naší účasti

Kompletní fotogalerie

Další fotografie od paní Krollové (maminka Tomáše) jsou zde. Děkujeme!

Fotografie na oficiálním webu turnaje jsou zde (EASTER CUP 2017...).

Štítky:

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page