top of page
  • Petr Ďurana

Nový ročník Jr. NBA League odstartoval

Po úspěšném pilotním ročníku projektu Jr. NBA League v České republice připravila Česká basketbalová federace pro rok 2017 jeho pokračování. Loňského ročníku se účastnilo 30 škol, které se po vzoru zámořské NBA utkaly ve 2 konferencích a 6 divizích.


Do letošního ročníku Jr. NBA League se přihlásilo přes 70 základních škol napříč celou ČR.


Systém hlavní soutěže zůstává beze změn, avšak díky velkému zájmu o působení v soutěži nezačnou zápasové vřavy až na podzim (září draft, říjen základní část, listopad konferenční finále, prosinec velké finále), ale již na přelomu dubna a května nás čekají první kvalifikační turnaje.


Všechny školy, které projevily zájem stát se součástí Jr. NBA League byly geograficky rozděleny do 6 divizí, které zůstaly stejné jako v loňském roce (A - Severní Čechy, B - Praha a Střední Čechy, C - Jihozápadní Čechy, D - Východní Čechy, E - Jižní Morava, F - Slezsko).


Kvalifikační turnaje budou odehrány do konce května. Pro každou ze šesti divizí následně vykrystalizuje pět ZŠ, které se budou moci těšit na základní část. Kompletní složení kvalifikačních skupin pro naši Západní konferenci je následující:


ZŠ Komenského ve spolupráci s BK Děčín získala od pořadatelů soutěže Jr. NBA League jednu ze sedmi divokých karet - děčínské družstvo se tedy nemusí zúčastnit kvalifikace a přímo postupuje do turnaje základní části, který se bude konat na podzim v děčínském ARMEX Sportcentru.


(O účasti ZŠ Komenského v loňském ročníku Jr. NBA League viz jednotlivé články na tomto webu.)


Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page