top of page
  • Robert Landa

U13 na Sokolu Pražském

První ze dvou přípravných utkání s Pražany jsme odehráli v úterý v podvečer na Sokolu Pražském. Bylo to historicky druhé vzájemné střetnutí obou družstev - naposledy jsme se Sokoly hráli téměř na den před dvěma lety o třetí místo 26. 4. 2015 na Národním finále U11 v Ostravě. Zde jsme se Sokolem Pražským prohráli 48 : 66.


Jak cesta dvěma vozy (děkuji řidiči panu Fichtnerovi), tak přesun metrem do centra, proběhl bez obtíží, a tak jsme časovou rezervu využili ke krátké návštěvě města – Václavské náměstí, fotka s živou sochou, kolem cukrárny Hájek v pasáži Světozor do Františkánské zahrady a dále přes Karlovo náměstí do budovy Sokola Pražského.


Zde nám trenérka ukázala nejstarší, krásně zrekonstruovaný a stále využívaný sokolský sál z roku 1886 pojmenovaný po zakladateli Sokola Jindřichu Fügnerovi a poté druhý původní sál (kde hrají svá utkání sokolská družstva U11 a U12) pojmenovaný po druhém ze zakladatelů, děčínském rodákovi Miroslavu Tyršovi.

K samotnému utkání: Chovám respekt ke klubům, které dlouhodobě pracují s mládeží na nejvyšší republikové úrovni. V jižních Čechách je to Písek, ve východních Pardubice a v Praze je pro mě takovým špičkovým klubem právě Sokol Pražský. Proto pro mě bylo velmi příjemným zjištěním, že naši kluci odehráli s Pražany vyrovnané utkání a na jejich palubovce prohráli po vyrovnaném průběhu jen o deset bodů. Občas nám fungoval press, občas aktivní obrana na třetině hřiště, kluci v celku dobře doskakovali a pokud jim to odvaha dovolila, dokázali se i prosadit ve hře 1/1.


Sokol Pražský - BK Horejsek Děčín 54:51 (13:12, 22:25, 34:31)


Moc děkuji trenérovi Voračkovi a trenérce Severové za uskutečnění utkání. Pro nás to byla výborná příprava, která ukázala sílu, ale i zásadní slabiny našeho družstva.

Štítky:

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page