top of page
  • Josef Plachý

NÁRODNÍ FINÁLE KATEGORIE KLUCI U13 - PRAHA

Družstvo U13 na turnaji vedené trenérem J. Plachým obsadilo skvělé 4. místo. Níže uvádíme komentář trenéra Josefa Plachého:

Tento víkend se tým U13 zúčastnil Národního finále v Praze, kam se probojovalo nejlepších 12 družstev v této kategorii. My jsme znali sílu pouze družstev Sokol Pražský a BŠ Tygři Praha, proti kterým jsme sehráli přípravné zápasy. Los nás svedl do skupiny společně s družstvy Sršni Písek a BK Synthesia Pardubice.

První zápas proti Písku začal z naší strany velmi „nervózním“ výkonem, kdy se zdálo, že na koš nám soupeř snad dal nějaký špunt (11 nedaných šestek). Od druhé čtvrtky jsme se rozjeli jak v obraně, tak v útoku (čtvrtka 22:2) a soupeře jsme do konce zápasu už k ničemu nepustili, vítězství 60:31.


První výhra a skoro jistota postupu do čtvrtfinále, ve kterém jsme se chtěli vyhnout jasnému favoritu na zisk zlata - pražskému USK. To znamenalo jediné vyhrát i proti druhému soupeři BK Synthesia Pardubice. Tentokrát žádná nervozita, ale naopak soustředěný výkon a jasná výhra 62:20. Zajímavostí byl souboj Ježek/Pulpán a snad i naše výhra povzbudila následné výhry Á-týmu Děčína v play-off.


Druhý den a čtvrtfinále proti BK Klatovy. Zápas o postup mezi nejlepší čtyři se hrál pouze podle našich not a výsledkem byla opět jednoznačná výhra 63:33. Jediná podstatná kaňka utkání, zranění Matyáše Fichtnera (kotník), pro kterého turnaj bohužel skončil.

Následovalo semifinále proti Snakes Ostrava. Už při pohledu na jejich sestavu (tři hráči kolem dvou metrů) bylo jasné, že nás nečeká nic „lehkého“. Soupeř byl doslova nad naše síly, jednoznačný zápas ve prospěch Ostravy 43:81. Snad jediné maličko pozitivní - každou čtvrtinu jsme prohráli o něco méně (20, 9, 6 a 3 body).


Neděle a souboj o bronz proti Sokolu Pražskému. Nádherný zápas, boj o každý míč, výborné výkony z obou stran, vedení 45:38 před poslední čtvrtinou, ale celková prohra 53:58, bohužel čtvrté místo.

Nebudu uvádět jednotlivé body hráčů, protože to vlastně není podstatné, podstatný byl výkon, resp. předváděná hra, kterou jsme se prezentovali po celý turnaj. Výborná celoplošná obrana, neustálý tlak na hráče s míčem, zdvojování, po zisku míče okamžitý rychlý protiútok a kolektivní pojetí v útoku, to je jen část skládačky našeho výkonu.

Tím dalším byl přístup všech hráčů k zápasům a jejich nasazení v čase, který v jednotlivých zápasech dostali (prodali myslím vše, co do nich jejich hlavní trenér Robert Landa dokázal „nacpat“ a možná i o kousek víc). Těmito výkony jsme se doufám dostali do podvědomí všech soupeřů a výsledek je příslibem do dalších let.


Děkuji klukům za předvedené výkony, děkuji hlavnímu trenéru Robertovi Landovi a asistentu Jirkovi Kalovi, to oni to do nich vše dostali. Děkuji rodičům za tu atmosféru, kterou tam klukům vytvořili, bylo to parádní.


S laskavým dovolením děčínských fanoušků byly použity fotografie a videa z jejich osobních stránek na facebooku. Další fotografie jsou k nalezení na oficiálních stránkách Národního festivalu a u fotografky Petry Trbolové. Děkujeme!

Štítky:

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page