top of page
  • Karel Záleský

U14 dívky - Druhé kolo kvalifikace o ligu U15 bez nás

O víkendu 27.-28. května 2017 se naše hráčky ročníku 2003 a 2004 zúčastnily kvalifikace o ligu U15. V naší skupině B nám los přiřkl soupeře: Basket Říčany, USK Praha, BK Brandýs nad Labem a TJ Lokomotiva Liberec. Turnaj se uskutečnil na pražské Královce, na palubovce, kde se hrají euroligová utkání.


Basket Říčany - BK Horejsek Děčín 66:41 (21:9, 35:14, 51:24)


První soupeř, který nás čekal v sobotu ráno, byl tým Basket Říčany. Bohužel se nám nepodařilo zachytit nástup soupeřek a během chvilky jsme prohrávali 0:13. Naši hru „zdobila“ spousta nevynucených chyb, ukvapených přihrávek, kroků a nepřipravených, nedotažených zakončení. V druhém poločase jsme naši hru zklidnili, začali si vážit míče, hráli kombinačně a rozehrávky se nebály dát míč z ruky. Zlepšenou hrou se nám nakonec podařilo dohrát utkání s přijatelným výsledkem.


BK Horejsek Děčín - USK Praha 39:116 (10:31, 20:61, 33:83)


Druhým týmem kvalifikace byl pro nás domácí celek USK. Jasný favorit kvalifikace dominoval od prvního okamžiku. Naše děvčata opět sklopila hlavy a odhazovala míč Pražankám do rukou. Po time-outu se nám podařilo nápor soupeře zpomalit, našli jsme v sobě odvahu a pomalu jsme se adaptovali na rychlou hru holek z USK. I když to podle konečného skóre nevypadá, na konci jsme byli důstojným soupeřem. V utkání si zahrála celá lavička a každá z dívek dostala příležitost se prosadit.


Lokomotiva Liberec - BK Horejsek Děčín 38:56 (14:14, 19:31, 29:43)


V neděli ráno nás čekal celek TJ Lokomotiva Liberec. S hráčkami Liberce jsme měli již jistou zkušenost ze soutěže U14. Po vyrovnané první čtvrtině se naše holky konečně rozkoukaly a začaly plnit uložené úkoly. Pomalu se nám začala vracet bojovnost a začali jsme si věřit. Na palubovku se opět dostalo všech 12 dívek připravených do hry, přičemž poslední 2 minuty dohrávala děvčata z lavičky.


BK Horejsek Děčín - BK Brandýs n. L. 54:72 (9:20, 19:38, 40:58)


Pokud jsme chtěli pomýšlet na postup do druhého kola, museli jsme v posledním zápase kvalifikace porazit holky z Brandýsa. Ale hráčky soupeře byly proti a pustily se do nás. Nám se nedařilo na hru soupeřek najít recept. Bohužel boj se neodehrával ani tak na palubovce, jako v hlavách našich děvčat, kde strach z prohry nám svazoval ruce. Po poločase prohraném 19:38 se zdálo být rozhodnuto.


O přestávce jsme si řekli, ať holky vše hodí za hlavu, hrají se zvednutou hlavou, s odvahou, sebevědomím, a hle, do druhého poločasu vstoupilo jiné družstvo, schopné držet s brandýskými krok, dávat koše, ubránit, zatlačit na soupeřky a získávat míče. Druhý poločas jsme vyhráli 35:34 a rozloučili se tak důstojně s kvalifikací.


(fotogalerie ze zápasu s Brandýsem je zde)


Prvním postupujícím do ligy U15 je tým USK. Z druhého místa do 2. kola kvalifikace postupuje Brandýs a ze třetího místa hráčky Basket Říčany.


Kvalifikace odkryla naše slabé i silnější stránky. Ukázala, že se nevzdáme i za nepříznivého stavu ve skóre a budeme bojovat vždy až do konce. Je toho hodně, v čem se musíme zlepšovat, ale máme na to celou příští sezónu, kdy budeme hrát nadregionální soutěž.


Štítky:

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page