top of page
  • Robert Landa

Nábor dívek na basketbal

Ve středu 14. června od 16:30 do 17:30 pořádá děčínský basketbalový klub nábor dívek. Basketbal je kontaktní kolektivní sport. Je náročný po fyzické i psychické stránce, ale rozhodně to není jen sport „klučičí“. A není to ani hra jen pro vysoké lidi.

To, že je basketbal sportem pro dívky, potvrzují dlouhodobě vynikající výsledky českých žen - vždyť česká ženská basketbalová liga je v evropském žebříčku soutěží hodnocena jako čtvrtá nejkvalitnější, český reprezentační basketbal žen je na 5. místě na světě (je to tak nejvýše položený český týmový sport), ženy jsou mistryně Evropy z roku 2005 a vicemistryně světa z roku 2010. V letech 2013, 2014 byly české kadetky vicemistryně Evropy, v roce 2015 vyhrály Mistrovství Evropy!!! A české ženy jsou navíc čerstvě mistryně světa v basketbalu 3 na 3.


A co se výšky týče - ta může být výhodou, jednoznačně však není podmínkou. Rozhodující je hbitost, výdrž, odvaha a chuť se učit a překonávat své možnosti.


Středečním náborem prokazuje děčínský klub svůj zájem o dívčí basketbalovou složku. Zkušené trenérky Libuši Ulbrichovou, Janu Šalovskou a Petru Prokopovou podpoří u starších žaček (U15w) nový hlavní trenér Karel Záleský, u kategorie juniorek pokračuje trenér Jiří Fiala (U19w) a starší minižačky trenéra Kroupy (U13w) doplní jako asistenti juniorka Vanda Šulhánková a šéftrenér mládeže a přes léto i asistent trenéra české reprezentace dívek do 16 let Robert Landa.


Srdečně zveme dívky a jejich rodiče do naší haly - přijďte se podívat a vyzkoušet si basketbal a sportovní dovednosti s ním spojené.


Štítky:

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page