top of page
  • Petr Ďurana

Jr. NBA League - kvalifikační turnaje ukončeny

Letošní 2. ročník Jr. NBA League odstartoval tento rok premiérově kvalifikačními boji. Vzhledem k počtu přihlášených škol, který přesáhl číslovku 70, musely přihlášené školy projít kvalifikačním sítem a svou účast v základní fázi soutěže si vybojovat.


ZŠ Komenského ve spolupráci s BK Děčín, stejně jako ZŠ Písečná Chomutov, získala od pořadatelů soutěže Jr. NBA League jednu ze sedmi divokých karet. Obě družstva se tedy nemusela kvalifikace zúčastnit a přímo postoupila do podzimního turnaje základní části, který se bude konat v děčínském ARMEX Sportcentru!


Celkem 14 škol bojovalo v Divizi A (Severní Čechy) o zbylá 3 volná postupová místa. Čtyři kvalifikační turnaje se odehrály postupně ve Varnsdorfu, Liberci, Krásné Lípě a Karlových Varech a dodatečný turnaj přivítal opět Varnsdorf. Z těchto klání nakonec postoupily týmy:


  • ZŠ Kpt. Otakara Jaroše, Louny

  • ZŠ Mírová, Ústí nad Labem

  • ZŠ Seifertova, Varnsdorf


V minulém ročníku soutěže jsme se střetli pouze s týmem z Varnsdorfu (výhry 36:4 a 56:18). Letos však do turnaje nastoupí jiní (o rok mladší) hráči, takže i varnsdorfský tým určitě bude pro nás velkou neznámou.



(O účasti ZŠ Komenského v loňském ročníku Jr. NBA League viz jednotlivé články na tomto webu.)


Zdroj informací: facebook Jr. NBA League a web BAŠ.

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page