top of page
  • Petr Ďurana

Muži juniorka - První přípravný zápas ve Varnsdorfu

V rámci týdenního soustředění děčínské mládeže ve Varnsdorfu, kterého se zúčastnili také junioři U19, kteří tvoří základ naší juniorky, jsme se ve čtvrtek přátelsky střetli s muži místního Slovanu.

Soupeř bude v nadcházející sezóně hrát Severočeskou ligu, což je o stupeň vyšší soutěž než náš oblastní přebor, takže nás nic lehkého nečekalo.

Na obou stranách nastoupilo netradičně 14 hráčů, domácí tým se ze dvou třetin skládal z klasických mužů, zbytek doplnili junioři, v našem týmu byl poměr obrácený, tedy převažovali kluci z U19.

První čtvrtina byla vyrovnaná, nicméně jsme si postupně vybudovali malý náskok (na konci 1. čtvrtiny 23:16), který jsme postupně navyšovali až na rozdíl 20 bodů (40:20). Zapojením všech hráčů z lavičky však soupeř postupně ztrátu snížil (jeho série 15:0), přesto jsme šli do šaten se dobrým vedením 46:35.

Po přestávce se však začala hra vyrovnávat a soupeř se nám začal ve skóre přibližovat, na konci 3. čtvrtiny jsme však stále mírně vedli 71:67. Poslední čtvrtina byla ve znamení boje o každý úspěšný koš a my jsme začali tahat za kratší konec

Zúžením sestavy a osobním bráněním nejlepšího hráče soupeře jsme nedovolili soupeři vyšší vedení než o jeden až dva body, někdy jsme se do mírného vedení dostali i my, ale náskok se nám nepodařil navýšit.

Zápas se tak dostal do vyrovnané koncovky. Několik sekund před koncem za stavu 86:86 jsme měli míč, dohodnutou akci jsme však úspěšně nezrealizovali, takže se šlo do prodloužení.

Po dohodě trenérů se hrálo prodloužení jen na 3 minuty. Díky úbytku fyzických i psychických sil a koncentrace byla tato část plná nepřesných zakončení, přihrávek a technických prohřešků (kroky apod.), takže oběma týmům se podařilo dát jen 4 body.

V koncovce za vyrovnaného stavu 90:90 měl poslední akci opět náš tým, ale i tuto výhodu jsme nezužitkovali. Utkání tak skončilo v basketbalu ne příliš častou, ale spravedlivou remízou, s kterou byly určitě oba týmy spokojeny.

Poděkování našim hráčům za hojnou účast na zápase a výborný bojovný výkon v něm, Jirkovi Fialovi za pomoc s koučováním a přítomným divákům, zejména děčínským fanouškům z řad naší mládeže, za skvělou podporu a výbornou kulisu při utkání!


Slovan Varnsdorf - BK Děčín juniorka 90:90 pp (16:23, 35:46, 67:71, 86:86)

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page