top of page
  • Robert Landa

U15A a U15B - Přípravný mezinárodní turnaj

BK Děčín - PGE Turów Zgorzelec 2:2

Na čtyři přípravná utkání zavítali do našeho města hráči polského Zhořelce. Známý basketbalový klub zvučného jména vyslal jako své reprezentanty týmy U15 a U18 (v Polsku mají kategorie U18, U16, U15 atd.; 6 je ve škole nejlepší známka a 1 nejhorší). Ti se střetli s našimi staršími žáky a dorostenci.


BK Děčín U15A - BK Děčín U15B 86:28 (22:7, 44:14, 78:17)


V úvodním utkání turnaje třech týmů starších žáků (Děčín A, Děčín B a Zhořelec) se potkalo naše Áčko a Béčko. Zápas má vždy jasného favorita a bývá spíše otázkou času, kdy udeří. B-tým se většinou drží cca úvodních pět minut, kdy pod košem úspěšně zastrašují soupeře vysocí Ondra Loun a Jordan Iliev. Základní sestavu doplnili Horák, Fichtner a Rejthar. Tradiční jistotou je Adam Kampy na rozehře.

Ovšem A-tým našich starších žáků se správně se svými soupeři nemazlí a nátlakovou obranou, úspěšným zdvojováním a jistým zakončením postupně navyšuje skóre. Všechny plusy jsou na straně našeho Áčka, snad jen s výjimkou výšky a ani tu ještě nedokáží hráči B-týmu správně využít. Utkání naplnilo svůj účel. Oba týmy se po soustředění rozeběhly a rozehrály. A pozor! B-tým vyhrál poslední čtvrtinu 8:11 :-).

BK Děčín U15A - PGE Turów Zgorzelec U15 67:37 (18:8, 34:13, 46:29)

Druhé utkání turnaje starších žáků: Děčín A - Zhořelec. Poláci působili v hledišti při prvním utkání sebevědomě. Při rozcvičování již lehce váhavě a v zápase je naši chlapci roznesli. Děčín byl svižnější, naši lépe technicky vybavení hráči zakončovali s větší jistotou, dobře jsme doskakovali, získávali míče.

Hra našich U15 pod vedením trenéra Plachého měla švih a náboj, polský tým působil v porovnání s našimi spíše těžkopádně. Pěkné asistence předváděl Kočka, jednoznačné zakončení Abraham, dobré vedení míče Helvig, superrychlý Vasiljak získával míče i zakončoval RP a na doskoku velmi dobře pracoval Trbola a Labuta. Ale hrálo všech 12 hráčů a 12 jich bylo přínosných.



PGE Turów Zgorzelec U15 - BK Děčín U15B 81:24 (30:5, 52:7, 65:14)

Závěrečný zápas našeho Béčka se Zhořelcem přinesl jasné vítězství polského týmu. Ale kluci hráli, bojovali a i v oslabené sestavě nic nevzdávali.



Ve stejnou dobu se v Křešicích odehrálo utkání mezi našimi U19 a Zhořelcem U18. Výsledek a komentář trenéra Jirky Fialy je v tomto článku.

Štítky:

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page