top of page
  • Robert Landa

První vítězství pro U15

Velkou radost udělali svěřenci Josefa Plachého (a nově i asistenta Jakuba Krakoviče) zastupujícímu trenérovi Robertu Landovi - ten vedl družstvo starších žáků v jejich prvních dvou utkáních v lize U15. Po skvělém výkonu zvítězili mladí děčínští Válečníci na hřišti BŠ Praha 83:78


sobota - Nymburk


Ze 40 týmů loňské ligy mladších žáků skončilo družstvo Nymburka na pátém místě v ČR. První kolo letošní ligy starších žáků U15 tak bylo soubojem pátého s 21. týmem. A to se prokázalo zejména v první čtvrtině, kterou naši kluci prohráli 29:10! Problém zde byl zejména ve velmi špatné výpomoci ze slabé strany, kdy prohraný souboj 1/1 znamenal pro Nymburk jednoduché zakončení z pod koše.


Zbylých 30 minut podali děčínští hráči lepší výkon, zvedli se zejména na obranné polovině a celkové skóre ze tří čtvrtin tak bylo 50:41. Zlepšila se obrana 1/1 (kluci nereagovali na finty a lépe pokrývali nájezdy), hráči lépe vypomáhali ze slabé strany a tak nejvýraznějším problémem z obranných činností zůstal box out a odstavení po střele - soupeř často zakončoval na druhý, třetí pokus.


Hráči prokázali charakter a i přes to, že po celé utkání ztráceli 15-29 bodů, dokázali stupňovat svůj výkon (čtvrtiny 29:10, 13:10, 13:11, 24:20) - v poslední části tak skórovali stejně bodů, co za první poločas.


BA Nymburk - BK Horejsek Děčín 79:51 (29:10, 42:20, 55:31)


Body: Helvig 14, Kafka 12, Abraham 8, Veselý 6, Mityska Matouš 4, Vojtíšek 3, Průša a Mityska Michal 2, Labuta.


neděle - BŠ Praha


Srdnatý, odvážný a mimořádně soustředěný výkon převedli mladí děčínští Válečníci na hřišti Basketbalové školy Praha. Připomeňme zde nejdříve loňská vzájemná střetnutí: na BŠ prohrál Děčín 101:59, doma taktéž 48:64. BŠ Praha skončila v minulé sezóně na celkovém 13. místě, Děčín 21. Oba celky nenastoupili do nedělního duelu kompletní.

Lepší vstup do zápasu měli domácí - v první čtvrtině postupně navyšovali náskok, až na konečných 11 bodů (21:10). Ovšem našim klukům se několik pěkných zakončení „vykroutilo“ z obroučky a tak pro nás dílčí náskok soupeře nebyl nijak zásadní.

Za druhou čtvrtinu dokázali naši borci vsítit úžasných, nicméně po většinu přímočaře jednoduchých 30! bodů. Druhou část tak vyhrál Děčín o šest, celkově tedy mínus pět v půlce.

Dle vývoje jsem věřil hráčům, že se dokáží ještě zlepšit - poločasové pokyny byli zejména obranné: důsledná snaha o pokrytí nájezdu ve hře 1/1, jednoznačná výpomoc při nájezdu do vnitřního prostoru, aktivní box out a dobírání hráčů na perimetru (první dva úkoly vycházely velmi dobře, zbylé dva prakticky vůbec). Ale zadařilo se a po výborném vstupu (8:0) vyhráli naši borci třetí čtvrtinu o deset bodů.

Družstvo Pražské basketbalové školy disponuje výbornými střelci z dálky - ti se předvedli jak v prvním (4 trojky), tak ve druhém (6 trojek) poločase. Naši kluci důsledně zavřeli prostor pod košem, ale to vedlo k volným střelám z perimetru. Hráči ještě nezvládají closeout a rotace z výpomocí - nicméně obrana byla úspěšná: poslední čtvrtina skončila 19:19 (soupeř 4 dlouhé střely zpoza oblouku, šestky 4/1 a jen tři koše ze hry). Celkově tedy plus pět a velká radost z prvního vítězství v lize U15.

Vítězný zápis se mi vždycky dobře počítá. Sympatickými výkony se uvedl v dresu A-týmu U15 nováček Vít Veselý - v tomto utkání stihl všech svých 10 bodů už v prvním poločase. A o půli už měli i další dva Válečníci přes deset - opory družstva Abraham a Helvig vsítili 14, respektive 12 bodů. Aleš byl nakonec nejlepším střelcem utkání s 26 body a i Adam se přehoupl s 21 body do druhé dvacítky.


Zejména ve druhé půlce byli bodově vidět Vojtíšek a Průša celkově 11 a 14 bodů. Všech deset hráčů zasáhlo do utkání a ať už to bylo výše uvedenými body, nebo dobrým doskokem, ziskem, asistencí, nebo aktivní podporou a sounáležitostí s týmem, každý z nich přispěl svým dílem k celkovému vítězství. Jen tak (a lépe) dál.


BŠ Praha - BK Horejsek Děčín 78:83 (21:10, 45:40, 59:64)


Body: Abraham 26, Helvig 21, Průša 14, Vojtíšek 11, Veselý Vít 10, Labuta 1, Kafka, bratři Matouš a Michal Mityskové, Loun.


Štítky:

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page