top of page
  • Jan Skokan, Robert Landa

U14 udeřili v plné síle...

... a Boleslav, ani Liberec na Děčín nestačili. Do svých prvních dvou utkání v lize mladších žáků nastoupil tým Děčína konečně téměř kompletní (chyběl rozehrávač Kampy) a jednoznačně své soupeře přehrál.



Sobota v Mladé Boleslavi 22:83 - trenér Jan Skokan


Problém najít správnou halu v Mladé Boleslavi pomohl vyřešit náborový leták mladých basketbalistů s telefonním číslem v městské hale, kam naše družstvo původně směřovalo. Pro nás neznámý soupeř má ve svých řadách několik individualit, celkově je na nižší úrovni a navíc nastoupil s respektem z našeho čtvrtého místa na Mistrovství republiky.


Úvodní řadu nepřesných přihrávek údajně zavinil míč, který se smekal z rukou... Postupně se však projevoval výkonnostní rozdíl a nebýt mnoha zahozených šancí, mohl být náskok ještě větší. Často úspěšný byl náš presink, jistotou byly bloky střel ze strany našich podkošových hráčů a snaha pracovat na odstupované obraně s vypomáháním - to byl obraz hry a přinesl nám zasloužené vítězství, s pochvalou pro všechny aktéry.


AŠ Mladá Boleslav - BK Horejsek Děčín 22:83 (4:27, 12:41, 14:55)


Body: Dvořák 18, Trbola 16, Horák D. 12, Randýsek 8, Žižka 8, Sýkora 6, Rejthar 6, Techl 3, Rajchl 2, Fichtner 2, Raymond 2.

Neděle v Liberci 40:85 - trenér Robert Landa


Najít tradiční kondoří hnízdo není těžké a tak se už těsně po deváté ranní čtrnáct Děčíňáků rozcvičovalo v liberecké „Kortce“. Přiznám se, že jsem do utkání vstupoval s respektem - Kondoři posílili jednak o dva navrátilce z USK (jeden z nich nakonec pro nemoc nenastoupil), jednak na jejich soupisce přibyli tři hostující hráči ze středních Čech a navíc sobotní úvodní utkání soutěže proti Varnsdorfu zvládli na výbornou (115:35).


Nicméně naši hráči dokázali od začátku zápasu potvrzovat svou kvalitu, širší lavička udržovala tempo a náskok postupně narůstal. Primární útočnou variantou je pro nás rychlý přechod do protiútoku (driblinkem, nebo přihrávkou) a rychlé zakončení do 8s, maximálně z druhé šance. I za cenu chyb z nepřesností se snažíme u hráčů upevňovat tento návyk a správná rozhodnutí. Pokud nevyjde RP, zůstáváme jen u 1/1 - zde je stále velký prostor ke zlepšení. V obraně jsme střídali celoplošnou aktivní obranu se (zatím) pasivnější odstupovanou obranou na třetině hřiště.


BK Kondoři Liberec - BK Horejsek Děčín 40:85 (4:14, 13:42, 68:19)


Body: Trbola 15, Dvořák 12, Sýkora 10, Vojtíšek 10, Rejthar 10, Fichtner 7, Randýsek 6, Žižka 6, Rajchl 4, Horák D. 2, Techl 2, Horák W. 1.



Soutěž pokračuje ve čtvrtek, kdy doma od 14:30 hostíme Varnsdorf.

Štítky:

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page