top of page
  • Petr Ďurana

Přehled utkání mládežnických týmů BK Děčín v tomto týdnu

Tento basketbalový víkend bude nabitý utkáními a to i proto, že vlastně začíná již zítra (ve čtvrtek) státním svátkem. Celkem by se mělo odehrát 17 utkání, z toho většina již plně soutěžních. Více jak polovina z nich (10) se odehraje na naší palubovce v ARMEX Sportcentru, takže si děčínský fanoušek určitě najde cestu do haly.

Ve čtvrtek po ránu zahajují svoji soutěž juniorky U19 a to domácím zápasem. Trenér Jiří Fiala:

"V prvním kole nadregionální soutěže dívek U19 přivítáme již tradičního soupeře ze Sadské. Do utkání bohužel nastupujeme bez dvou hraček základní sestavy, ale i tak se budeme snažit poprat o výhru a navázat na povedené výkony z letní přípravy."

z domácí přípravy s ústeckou Slunetou

Odpolední sváteční program začínají mladší žáci U14 ligovým severočeským derby se Slovanem Varnsdorf. Trenér Robert Landa:


"Do utkání nastoupíme v obměněné sestavě - hráči Randýsek, Trbola a Vojtíšek hrají o víkendu za U15, my do družstva (s ohledem na nižší herní úroveň) povoláme další 2005 - v sestavě bych jich mělo být hned pět."



Po nich odehraje své první soutěžní utkání v oblastním přeboru B-tým mužů (tzv. Juniorka), který se doma utká s Českou Lípou. Trenér Petr Ďurana:


"Hned na začátku soutěže nás čeká těžký soupeř, s kterým jsme v minulé sezóně hráli semifinále oblastního přeboru. Ačkoliv jsme soupeře dvakrát porazili, letos máme jinak složený tým, bude to tedy úplně jiné utkání. Věřím však, že i přes drobné absence v našem týmu, máme dostatek rychlých a zkušených hráčů a utkání i s podporou našich fanoušků zvládneme."


z tréninku - teoretická část :-)


Čtvrteční program na domácí palubovce zakončí A-tým mužů hrající Severočeskou ligu přípravným utkáním s juniory U19 Slavoje Litoměřice.



V pátek se odehraje jediné utkání, kdy náš druhý zástupce v oblastním přeboru mužů C-tým (tzv. Křešice) zajíždí ke svému prvním ostrému utkání na palubovku BA 2006 Roudnice n.L.


tým SčL na Memoriálu kpt. Otakara Jaroše v Mělníce


Basketbalový víkend děčínských týmů zahájí starší žákyně U15 které zajíždějí do Litoměřic, kde se dopoledne utkají v nadregionální soutěži s místním Slovanem. V neděli dívky zajíždějí na stejné místo, tentokrát jim však bude soupeřem záložní tým litoměřických dívek. Trenér Karel Záleský:


"O víkendu nás čekají dvě utkání v Litoměřicích. Sobotní utkání proti litoměřickému Áčku určitě nebude jednoduché. V neděli sehrajeme zápas proti tamnímu Bčku. Vzhledem k naší vysoké marodce nebude ani jedno utkání snadné."


z turnaje dívek U15 v německé Jeně


Starší minižačky U13 odehrají své zápasy oblastního přeboru v sobotu dopoledne v ARMEX Sportcentru. Trenér Radek Kroupa:


"V sobotu nás čekají první dva mistrovské zápasy, kdy se na domácí palubovce se střetneme s ústeckou Slunetou. Od dvojzápasu očekávám, že se budeme prezentovat pěknou týmovou hrou a pevnou obranou."



Jediný ligový zápas odehraje A-tým starších žáků U15 v sobotu odpoledne na Slavoji Litoměřice.

z domácího ligového utkání s pražským USK


Ligovou sezónu zahajují také junioři U19 a to venkovními zápasy v sobotu navečer a v neděli ráno. Trenér Jiří Fiala:


"V Brandýse nad Labem nás čeká soupeř, u kterého lze jen těžko předpokládat v jakých patrech tabulky se bude chtít letos pohybovat, jelikož jsme se s nim několik let v lize nepotkali. Oproti tomu nedělní soupeř ze Žižkova je nám všem známy, ale i tak čekám dva velmi těžké zápasy na úvod sezóny, kde budou rozhodovat drobnosti na obranných i útočných polovinách a hlavně obranný doskok."


příprava na ústecké Slunetě s místními muži


Nedělní dopoledne v naší hale bude patřit nejmladším minižákům U11, kteří v rámci přípravy na novou sezónu si pozvali k dvojutkání pražskou Spartu. ZÁPASY ZRUŠENY!



Po obědě je vystřídají starší minižáci U13, kteří odehrají své první dvojutkání oblastního přeboru s Baníkem Most. Trenér Karel Záleský:


"Na začátku soutěže nás čeká nový soupeř z Mostu. Tým hrající v soutěži na výjimku, mající ve svých řadách nováčky i hráče schopné dát 20 bodů za zápas. Očekávám náročné utkání pro naše hráče, které prověří naší přípravu."


z domácího mezinárodního turnaje


A posledním týmem, který o víkendu odehraje své utkání, je béčko starších žáků U15, které v neděli odpoledne v nadregionálním přeboru zajíždí do Kralup nad Vltavou. Trenér Robert Landa:


"Na nedělní premiéru v nadregionální soutěži starších žáků namícháme sestavu hráčů z U15A (ti kteří se nevejdou do sestavy, nebo v sobotu nenastoupí), členů U15B (2003) a hráčů ročníku 2004. Poprvé si jedem zahrát basket do Kralup."




Přehled všech utkání v tomto týdnu

(Pro větší zobrazení a aktuální údaje o jednotlivých zápasech - čas začátku utkání, rozhodčí apod. - klikněte na obrázek.)

Štítky:

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page