top of page
  • Petr Ďurana

Muži juniorka - Vítězný vstup do soutěže, ale bylo to o chlup

BK Děčín juniorka - BK Česká Lípa 58:57 pp (14:8, 26:23, 40:38, 54:54)


Hned na začátku soutěže nás čekal těžký soupeř, s kterým jsme v minulé sezóně hráli semifinále oblastního přeboru. Ačkoliv jsme soupeře vloni čtyřikrát porazili (doma +28 a +2 a venku +7 a +18), letos máme jinak složený tým, mělo to tedy být tentokrát úplně jiné utkání. A to se i splnilo.

Až na pár absencí jsme nastoupili v plné sestavě. Soupeř přijel jen v 7 hráčích, proto praktikoval na pohyb úsporný, ale chytrý a účelný basketbal, kdy dobře nacházel volné hráče a střelecké pozice. Nám se moc nedařilo plánované nabíhání do rychlých protiútoků, kterým bychom soupeře utahali a i ve střelbě jsme nebyli moc úspěšní. Přesto se nám dařilo držet mírný jednociferný náskok (maximum +6). Resp. občas se soupeř dostal do mírného vedení, ale to jsme vždy do konce čtvrtiny otočili.

Zvrat nastal na začátku poslední čtvrtiny, kdy soupeř nám dvěma úspěšnými šestkami a dvojkami a jednou trojkou odskočil na 7 bodů. Po našem timeoutu jsme přešli na zónovou obranu, která byla úspěšná a i díky několika rychlým protiútokům se nám podařila šňůra 9 bodů (dvě trojky za sebou), která nás vrátila do zápasu. Za stavu 54:54 jsme měli dokonce poslední střelu, ale ta se z obroučky vykroutila a šlo se tedy do prodloužení.

To začali lépe hosté úvodní trojkou. My jsme však trpělivou hrou 4 body skóre otočili. Soupeř měl sice pár vteřin do konce prodloužení poslední akci, ale podařilo se nám střelu zblokovat a zápas tak vyhrát.


Poděkování všem hráčům za výborný výkon, Jirkovi Fialovi za asistenci a hezké návštěvě fanoušků za podporu!

Body: Lipenský 19 (2x3), Trbola 10, Randýsek 9 (1x3), Vanický 7, Písařík 6 (1x3), Vlášek 4, Fiala V. 3 (1x3), Fujera, Machýl, Roza, Teršl, Turek.

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page