top of page
  • Jiří Fiala

ZŠ Komenského na 1. turnaji Jr. NBA League v Chomutově

V úterý brzy ráno vycestovala posádka 15 hráčů a hráček ze Základní školy Komenského na první z turnajů juniorské ligy NBA do Chomutova.



Na probuzení po dlouhé cestě nás čekal domácí soupeř Oklahoma City Thunder. Z prvního zápasu jsme měli obavy, jelikož všichni byli ještě ospalí a tak jsme se báli, aby na nás soupeř nevletěl. Nicméně opak byl pravdou, my jsme od první minuty diktovali tempo a povedenými zakončeními jsme se již v poločase dostali do pohodlného náskoku 24:0. Až v poslední čtvrtině jsme soupeři dali více místa v útoku a ten dokázal výsledek zkorigovat na konečných 50:4.



V druhém zápase nás čekal favorit Denver Nuggets z Loun. Bojovali jsme, co nám síly daly, nicméně soupeř byl přesnější v zakončení a také v návratu do obrany a tak jsme tentokrát odcházeli poraženi 18:32.


Ve třetím utkání nás čekal soupeř z Varnsdorfu, neboli Utah Jazz, složen převážně z dívek hrající za kategorii U12. Ve vyrovnaném utkání plném pěkných akcí jsme se nakonec radovali z přesvědčivého vítězství 38:15.


Musím ale smeknout před týmem z Varnsdorfu, který se prezentoval nebojácným týmovým výkonem a určitě ještě je schopen na dalším turnaji některého ze soupeřů překvapit.

V posledním zápase jsme se střetli s Portland Trail Blazers z Ústí nad Labem. V naprosto vyrovnaném utkání jsme po 3. čtvrtině vedli jednobodovým rozdílem, avšak poslední čtvrtina nám vůbec nevyšla a naprostá ztráta koncentrace v klíčových chvílích nás bohužel stála další prohru a to 22:33.



Je třeba zapracovat na spoustě dovedností, které nás celý turnaj limitovaly, ale i tak chci celému týmu vyseknout velkou poklonu, za bojovnost, vzájemnou podporu na hřišti i mimo něj, za nadšení a energii, kterou do zápasu dávali, a troufnu si říct, že jsme s tímto týmovým pojetím šli většině týmů příkladem.

Na závěr bych rád poděkoval organizátorům turnaje, jelikož vše klaplo tak jak mělo a vhodili nám rukavici pro přípravu dalšího turnaje, který se odehraje u nás v Děčíně a to 9. listopadu.



Ostatní výsledky turnaje:


Louny - Ústí n. L. 25:20

Chomutov - Louny 4:54

Ústí n. L. - Varnsdorf 58:2

Varnsdorf - Chomutov 18:16

Chomutov - Ústí n. L. 8:74

Varnsdorf - Louny 6:48

Tabulka po 1. turnaji:

Louny 4 0 159:48 8 Ústí n. L. 3 1 165:57 7 Děčín 2 2 128:84 6 Varnsdorf 1 3 41:160 5 Chomutov 0 4 32:196 4


Oficiální fotogalerie z turnaje je zde.


Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page