top of page
  • Petr Ďurana

Přehled utkání mládežnických týmů BK Děčín v tomto týdnu

Tento víkend nebude tak bohatý na soutěžní utkání jako ten minulý. Děčínské mládežnické týmy odehrají pouze 8 zápasů, z toho jen 3 na domácí palubovce (juniorka a U14). Mimo soutěž vyjíždějí v sobotu nejmladší minižáci na přátelský turnaj "příhraniční ligy" do Německa a v neděli dopoledne v ARMEX Sportcentru nejmenší baskeťáci a baskeťačky absolvují speciální miniturnaj.



Již dnes (čtvrtek) zajíždějí muži SčL do Teplic, kde absolvují své třetí utkání Severočeské ligy. Oba týmy mají po prvních dvou kolech vyrovnanou bilanci 1:1, my jsme doma porazili ústeckou Slunetu a prohráli v Lounech, soupeř vyhrál v Mostě a naopak doma podlehl Chomutovu.


domácí zápas SčL s ústeckou Slunetou


V pátek večer zajíždějí muži OP Křešice do České Lípy, kde se pokusí navázat na své poslední domácí vítězství v oblastním přeboru nad Skřivánkem Ústí n. L. Domácí dosud nevyhráli (prohry venku s naší juniorku a na REALu Roudnice n.L.), takže se určitě budou snažit to před svými fanoušky napravit.



Třetí náš tým mužů OP juniorka hraje naopak v pátek večer doma, kdy přivítá ve svém druhém soutěžním utkání v oblastním přeboru tým BK REAL Roudnice n.L.


domácí zápas juniorky s Českou Lípou

Trenér Petr Ďurana: "Čeká nás soupeř, který v minulém ročníku nehrál žádnou soutěž, proto nevíme, co od něj očekávat. Tým byl nově poskládán ze starších zkušených hráčů, takže určitě bude hrát chytře a efektivně. O tom svědčí i jeho dvě dosavadní vítězství v soutěži. My jdeme do utkání v téměř kompletní sestavě, takže bychom měli utkání zvládnout."



V sobotu dopoledne zajíždějí mladší minižáci U12 k dvojutkání oblastního přeboru na ústecký UJEP, kde se utkají s místní Slunetou. Náš tým byl zatím v Chomutově a doma s Louny jednoznačně úspěšný, naopak soupeř v Lounech jednou těsně prohrál (36:37). Papírově jsme favoritem tedy spíše my.


první dvojutkání soutěže v Chomutově


Výběr našich nejmladších minižáků zajíždí v sobotu na přátelský turnaj do sousedního Německa. Trenér Jakub Houška:


"V sobotu pojedou naše dva týmy na turnaj do Drážďan, který se bude konat pod záštitou dotačního „Programu na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko“. Sluneta Ústí nad Labem je v tomto programu již několik let a jsme rádi, že se nyní můžeme taktéž účastnit.


Vysíláme tam společný tým U10, U11 a U11mix. Jsou to vždy jen části týmů, jelikož např. 5 kluků z U11 jede hrát s U12, někdo nemá třeba pasy, někdo čas (těch je naštěstí mizivé procento :-D). Proto bych tímto vyzval všechny, kteří jsou v těchto kategoriích, aby si pasy či občanky udělali a děcka také mohla jezdit na tyto skvělé zápasy.


Turnaje se kromě ústeckého a našich dvou zúčastní i 5 německých týmů - Niners Chemnitz, Chemcats Chemnitz, Dresden Titans 1 a 2 a USC Leipzig."


z přípravného utkání U11 x U11 mix


V sobotu před obědem se utkají mladší žáci U14 na naší palubovce s pražskými Tygry. Oba týmy mají v lize shodnou bilanci 5:0. I když jsme v dubnové přípravě na Národní finále Tygry na jejich palubovce porazili 49:37 a na Národním finále BŠ skončila na 7. místě a my na 4., nebude to určitě lehké utkání a ani jeden tým nelze dopředu favorizovat.


V neděli odpoledne se ve druhém víkendovém utkání střetneme s BA 2006´ Roudnice n. L. Toto utkání bychom měli bez problému zvládnout.


aktuální tabulka ligy U14 skupina C

Trenér Robert Landa: "Sobotní utkání bude zápasem o první místo ligy U14 mladších žáků skupiny C. V naší sestavě bude chybět řádně omluvený T-Trbola a ostatní borci tak na sebe tedy budou muset vzít jeho pravidelný příděl bodů i doskoků. Věřím ve vyrovnané utkání se šťastným koncem pro Děčín. V neděli pak pokračujeme s Roudnicí - na žádost soupeře až od půl čtvrté."



V neděli dopoledne se v ARMEX Sportcentru uskuteční netradiční basketbalové klání našich začínajících basketbalistů, více Jakub Houška:


"V neděli bude další porce mladičkého basketbalu a to přímo u nás v hale. Naše U10 se představí ve zcela novém projektu, na jehož vznik jsme hodně tlačili. Jsem rád, že jsme první průkopníci v našem kraji, protože již dlouhou dobu tvrdím, že i menší děti potřebují hrát zápasy, učit se zvyklostem a nečekat až do svých 10-11 let na první zápasy. V tomto je basket oproti jiným sportům strašně pozadu a i když je ale basket velice složitý, tak si to ty děti zaslouží.


V neděli tedy první MINICUP SEVERNÍCH ČECH u nás na hale pro kategorii U10. Začátek v 9:30 a nebude to jen takový zápas. Kluci a holky budou mít nejdříve dovednostní soutěže, rozcvičení, poté bude následovat hra 3 na 3 či 4 na 4 na dva kurty a až poté přijde na řadu ten opravdový zápas, kde se ukáže jejich týmová spolupráce a vše ostatní, což již umí :).


Zveme všechny rodiče, prarodiče, sourozence, kamarády a samozřejmě i všechny ostatní. Bude to velká událost pro ty nejmenší, tak jim vytvořme parádní atmosféru.


Dorazit by měl tým Varnsdorfu, který taktéž stojí u vzniku tohoto projektu a vlastně si to tak všechno vyzkoušíme, jak by to do budoucna mělo vypadat."


náš nejmladší tým U10 na zápasech v České Lípě


Posledním soutěžním víkendovým zápasem je venkovní utkání nadregionální soutěže kadetů U17 v neděli odpoledne v Liberci s místním béčkem Kondorů. Soupeř zatím neodehrál ani jedno soutěžní utkání, protože jeho soupeř z 1. kola BA LYNX Liberec se odhlásil ze soutěže. Náš tým byla naopak úspěšný, když v doma těsně porazil béčko BA 2006´Roudnice n. L.




Přehled všech utkání v tomto týdnu

(Pro větší zobrazení a aktuální údaje o jednotlivých zápasech - čas začátku utkání, rozhodčí apod. - klikněte na obrázek.)

Štítky:

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page