top of page
  • Petr Ďurana

Muži juniorka - Domácí prohra s vyšším soupeřem

BK Děčín juniorka - BK REAL Roudnice n.L. 57:72 (19:21, 34:39, 43:56)

Do utkání jsme vstupovali s tím, že nevíme co od soupeře očekávat, protože v minulém ročníku nehrál žádnou soutěž. Podle soupisky jsme však věděli, že tým REAL Roudnice je poskládán ze starších zkušených hráčů. Předpokládali jsme tedy, že soupeř bude hrát chytře a efektivně, o čemž svědčila i jeho dvě dosavadní vítězství v soutěži.


Prognózy se naplnily, a když soupeř přidal i výškovou převahu, nenašli jsme na něj po celé utkání úspěšný recept. Od začátku jsme tahali za kratší konec a jen se snažili korigovat náskok soupeře. Nedařila se nám moc střelba ze střední vzdálenosti a i naše nájezdy 1 na 1 byly většinou neúspěšné. Buď se náš hráč „rozbil“ o vysokou zdvojenou obranu nebo byl zastaven faulem, mnohdy i nesportovním (zatažení za dres apod. - v zápase byly Roudnici odpískány 3 nesportovní fauly). Tato náročná hra na koš ovlivnila i naši úspěšnost střelby trestných hodů, kdy jsme z 18 úspěšně proměnili jen 5.

Navíc nám dělal velké problémy nejvyšší pivot na hřišti, kterého jsme pod košem nebyli schopni ubránit, a nasázel nám 32 bodů. Přesto jsme měli úseky hry, kdy se nám podařilo jednociferný náskok soupeře snížit na minimum (např. v 1. čtvrtině šňůra 11:0), vždy nám však soupeř opět drobně odskočil. A když jsme ve 3. čtvrtině měli pětiminutovku, kdy jsme nedali ani bod (např. neproměněné 4 TH), bylo rozhodnuto definitivně. Zónová obrana v poslední čtvrtině sice přinesla drobné zlepšení obrany vymezeného území, bohužel nám soupeř v tomto úseku dal své jediné dvě trojky a tím nás dorazil definitivně.

Prohra vždy mrzí, ale s každým zápasem náš nově složený tým nabírá zkušenosti jak hrát v oblastním přeboru. Již v pátek nás čeká děčínské derby v Křešicích.

Body: Cafourek 17 (1x3), Randýsek 8 (2x3), Písařík 8 (1x3), Ďurana 6, Pytlík 6, Vlášek 4, Lipenský 2, Julák 2, Janoušek 2, Vanický 1, Teršl 1.

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page