top of page
  • Petr Ondráš

Nejmladší minižáci na turnaji v Drážďanech

V sobotu jsme vyjeli na přátelský turnaj do Drážďan pořádaného tamním klubem Dresden Titans pod záštitou dotačního „Programu na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko“.


Turnaje se zúčastnilo 8 týmu: Sluneta Ústí nad Labem, Niners Chemnitz, Chemcats Chemnitz, Dresden Titans A a B a USC Leipzig a dva naše výběry nejmladších minižáků. Pod mou taktovku patřil tým označený jako BK Děčín 2, nicméně jsme se vůbec netvářili jako „dvojka“.


Hnedka v prvním utkání nás čekal „domácí“ B tým. Bylo vidět, že je sestaven z mladších hráčů a tak jsme s přehledem vyhráli a všichni si zahráli se slušnou minutáží.

Jako druhý nás čekal Liepzig, který měl rovnocenné hráče jak herně i výškově, bohužel kvůli našim chybám v obraně a obzvlášť na doskoku jsme utržili porážku.

Třetím soupeřem ve skupině bylo dívčí družstvo „ChemCats“ neboli Chemnitz. Dívky se praly a ukázaly snahu, avšak naše opět výšková i lehce věková převaha nám pomohla k vítězství.

Po pauze na oběd se hrálo o konečné umístění systémem stejné pozice ze skupin proti sobě. Díky stejným výsledkům nás čekalo děčínské derby v Německu :-). Zápas byl dramatický, obzvlášť ke konci, kdy tým ostříleného „Coache K“ začal dotahovat. Naštěstí větší chutí po výhře jsme ji urvali a získali tak cenné a zasloužené 3. místo.


Chci pochválit všechny zúčastněné za snahu a bojovnost. A taky, že přežili moje až příliš velké vžití se do zápasu :-).



Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page