top of page
  • Robert Landa

MINICUP U10

Zpráva z minulého víkendu o nultém kole soutěžního dopoledne pro nejmenší basketbalisty.


Zkušenost vnímavých trenérů přípravek poukazovala na to, že i naši nejmenší svěřenci potřebují pro svůj posun herní i osobnostní zažívat prostředí a rytmus utkání. Protože je ale basketbal hra nesnadná a dovedností k učení je spousta, je i samotný opravdový zápas pro malé hráče a hráčky velmi náročný. Společným cílem a výzvou trenérů Děčína a Varnsdorfu bylo vytvořit takový program, který by děti zaujal a aktivně zapojil všechny zúčastněné hráče a hráčky.

Dvou a půl hodinový dopolední program byl rozdělen do tří částí. Na úvodní aktivaci hrou a správné rozcvičení navazoval blok dovednostních soutěží (hbitost s basketbalovými prvky) po většinou ve štafetách. V druhé části hrály děti na dvou menších hřištích 3x3. Tato basketbalová část měla spád a byla myslím velmi přínosná - děti se pravidelně střídaly, všichni hráči a hráčky na hřišti byli zapojeni - přihrávali, driblovali, zakončovali, bránili i útočili ve svižném tempu. Závěrečná hra 5x5 má pak za úkol připravit děti na příští sezónu, kdy již většina z nich poprvé nastoupí do soutěží U11 řízených basketbalovou federací.

Na závěr dostali hráči a hráčky coby odměnu od pořadatelů medaile - všichni zlaté se stuhou v národních barvách a čokoládovou náplní.



Minicap U10 by měl pokračovat dalšími koly - nyní čeká oblastní výbor na zájemce o připojení do soutěže.



Fotogalerie z akce - autor p. Látal, děkujeme.


Štítky:

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page