top of page
  • Robert Landa

U15 B - První výhra!

Děčín - Mělník

Hrál už někdy Děčín s Mělníkem? Možná to bylo tuto sobotu poprvé. A hned na začátek to bylo jedno ze zapamatování hodných utkání. Je-li zápas vyrovnaný a všichni aktéři dělají své maximum, nezáleží na věku, ani úrovni. Utkání má náboj, napětí a přináší spoustu emocí. A to se právě stalo v sobotu večer v děčínském ARMEX Sportcentru. Byť se jednalo o nadregionální soutěž starších žáků, zápas měl šmrnc a vyrovnaný průběh ho posunul až do prodloužení.


Mělník nevstoupil do utkání vůbec dobře - viditelně zaskočen naší výškovou převahou (pod košem vysocí Iliev, Loun a Raymond) dokázal vsítit v první čtvrtině pouhé dva koše a první kvartál tak pro nás vyzněl příznivě 13:4. Ještě do poločasu jsme navýšili náskok na 22:12, kdy se útočně dařilo zejména Raymondovi (10 bodů). Pak ale iniciativu pomaličku, polehoučku začali přebírat hosté a doslova pod po bodu náš náskok snižovali. Před koncem třetí čtvrtiny se přiblížili na 29:28, před poslední desetiminutovkou byl stav 34:28. Poslední část byla vyrovnaná, hosté se dostali do dvoubodového vedení. To smazal a utkání do prodloužení poslal Viktor Rejthar.


OT otevřeli trojkovou střelou hosté, naši se ale nevzdali a drzou, odvážnou a svižnou hrou dokázali 4x skórovat z rychlého protiútoku. Důležité dvě šestky vsítil Michal Kafka. Ve vyrovnaném zápase je podstatný a může být klíčový každý plusový bod - koš, získaný faul, doskok, asistence, blok, získaný míč. Ale i dobrá obrana, zodpovědný návrat, chytrý spacing v útoku.


Do zápasu zasáhl a svým dílem ke společnému vítězství přispěl každý z 12 hráčů. Vítězství v prodloužení a radost z nich se pamatují déle.



BK Horejsek Děčín B - R&J EBC Mělník 53:50 (13:4, 22:12, 34:28, 43:43)


Body: Raymond 15, Kafka 9, Rejthar 6, Sýkora 5, Horák D. 5, Kampy 4, Loun 3, Mityska Ma. 2, Techl 2, Iliev 2, Kučírek, Pěnkava.



Štítky:

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page