top of page
  • Karek Záleský

U15 dívky - Dvě vítězství z venkovních palubovek

O víkendu 28. a 29. října nás čekala dvě venkovní utkání, která ukončila polovinu základní hrací části. Ve státní svátek jsme vyrazili do Berouna a v neděli pak do Prahy na Aritmu.

BK Beroun - BK Horejsek Děčín 45:70 (7:23, 19:42, 24:58)

Při rozcvičování hráčky Berouna budily respekt. Při pohledu na druhou stranu palubovky byla většina týmu o hlavu vyšší než naše děvčata. Přesto se nám hned od začátku dařilo plnit pokyny, celoplošnou osobní obranou jsme tlačili soupeřky, získávali míče, rychle jsme přecházeli do protiútoku a snadno zakončovali. Po naší šňůře 14:0 si berounští vzali time-out.

Po něm zlepšily hráčky Berouna návrat do obrany a pečlivě stavěly obranu, zónu 2-1-2, kterou zacpávaly vymezené území a znepříjemňovaly nám nájezdy do koše. Naštěstí naší aktivitou na doskoku a v obraně jsme stále navyšovali skóre a pomalu si přivykali na statickou obranu soupeřek. Ještě nikdy jsme nemuseli hrát 40 minut do zóny, ale holky se s tím popasovaly na výbornou.

Na palubovku se dostalo všech 12 děvčat, která zahrála moc dobře, a za předvedené výkony si zaslouží pochvalu.

HB Basket B - BK Horejsek Děčín 47:56 (5:14, 30:28, 39:42)

Těžké utkání jsme odehráli v neděli na pražské Aritmě. Vstup do utkání se nám ne příliš vyvedl. Respekt ze soupeřek byl velmi patrný a naše holky se dlouho hledaly. Ve 4. minutě jsme se však osmělili a začali trošku hrát, a tak první část jsme dohráli s „přehledem“ za stavu 5:14 pro nás. Druhá čtvrtina se nám však vůbec nevyvedla, byli jsme všude druzí, nedůrazní v zakončení a přistoupili na „zbrklou“ hru Pražanek. Do šatny se odcházelo za nepříznivého stavu 30:28.

Po důrazném pohovoru v šatně jsme se nadechli, přestali kupit chyby, zlepšili obranu a přechod na útočnou polovinu. Důležitým aspektem našeho zlepšení byl přechod od individualistického pojetí hry ke kolektivnímu. A jako jeden tým jsme úspěšně dotáhli utkání do vítězného konce za bouřlivého povzbuzování jak z lavičky, tak i z početného tábora fanoušků, kteří se i v nepříznivém počasí rozjeli do Prahy nás podpořit.

Velká pochvala pro všechny hráčky, které do zápasu nastoupily, i pro naše fanoušky.


po vítězství v Berouně

Máme tak za sebou polovinu základní hrací části s bilancí 5 výher, 1 prohra. Jen tak dál a pokračovat v nastaveném tempu.

Další zápasy nás čekají na domácí palubovce 11. a 12. listopadu proti Slovan Litoměřice B a Slovan Litoměřice A.

Štítky:

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page