top of page
  • Petr Ďurana

Druhý turnaj Jr. NBA League v Děčíně!

Ve čtvrtek 9. listopadu hostí Děčín druhý turnaj divize A - Severní Čechy letošního ročníku Jr. NBA League Česká republika. Pět týmů divize se utká na palubovce ARMEX Sportcentra a v tělocvičně ZŠ Dr. Miroslava Tyrše.


Jr. NBA League logo

Šéftrenér děčínské basketbalové mládeže Robert Landa: „Globální značka NBA má lesk a zvuk a my jsme rádi, že se hráči děčínského klubu ve spolupráci se Základní školou Komenského mohou projektu Junior NBA účastnit. Marketingově dobře připravený turnaj kopírující herní systém NBA má za úkol propagovat basketbal i nejznámější soutěž po celém světě a Česká republika je jednou z 23 zemí, kde akce probíhá. V loňském ročníku postoupil náš tým až do play-off, tento čtvrtek musíme na domácí palubovce o postup mezi nejlepší týmy pořádně zabojovat.


Děčín reprezentuje stejně jako v loňském roce ZŠ Komenského pod hlavičkou týmu Minnesota Timberwolves pod vedením trenéra děčínské basketbalové mládeže Jirky Fialy:


Minnesota Tomberwolves - ZŠ Děčín, Komenského náměstí



V cestě za postupem do další fáze soutěže (play-off) nám budou stát tito severočeští soupeři:

  • Oklahoma City Thunder - ZŠ Písečná, Chomutov

  • Portland Trail Blazers - ZŠ Mírová, Ústí nad Labem

  • Utah Jazz - ZŠ Východní, Varnsdorf

  • Denver Nuggets - ZŠ Kpt. Otakara Jaroše, Louny




Zápasový program turnaje je následující:

08:45 HALA Minnesota Timberwolves (Děčín) vs. Utah Jazz (Varnsdorf) 08:45 ZŠ Oklahoma City Thunder (Chomutov) vs. Portland Trail Blazers (Ústí) 09:45 HALA Portland Trail Blazers (Ústí) vs. Minnesota Timberwolves (Děčín) 09:45 ZŠ Oklahoma City Thunder (Chomutov) vs. Denver Nuggets (Louny) 10:45 HALA Minnesota Timberwolves (Děčín) vs. Oklahoma City (Chomutov) 10:45 ZŠ Utah Jazz (Varnsdorf) vs. Denver Nuggets (Louny) 11:45 HALA Utah Jazz (Varnsdorf) vs. Oklahoma City Thunder (Chomutov) 11:45 ZŠ Portland Trail Blazers (Ústí) vs. Denver Nuggets (Louny) 12:45 HALA Minnesota Timberwolves (Děčín) vs. Denver Nuggets (Louny) 12:45 ZŠ Portland Trail Blazers (Ústí) vs. Utah Jazz (Varnsdorf)



Do play-off postupují z naší divize dva nejlepší týmy a případně i třetí tým (ze tří divizí postupují vždy první dva a osmičku doplní dva nejlepší týmy na třetích místech).



Po prvním turnaji v Chomutově (viz článek) je pořadí v severočeské divizi A následující:

1. Denver Nuggets (Louny) 4 0 159:48 8 2. Portland Trail Blazers (Ústí) 3 1 165:57 7 3. Minnesota Timberwolves (Děčín) 2 2 128:84 6 4. Utah Jazz (Varnsdorf) 1 3 41:160 5 5. Oklahoma City Thunder (Chomutov) 0 4 32:196 4


Naše Minnesota v Chomutově porazila domácí Oklahomu 50:4, s lounským Denverem jsme prohráli 18:32, poté zvítězili nad varnsdorfským Utahem 38:15 a v posledním utkání turnaje jsme nestačili na ústecký Portland 22:33.


Minnesota Timberwolves (Děčín) na turnaji v Chomutově

Předturnajový komentář trenéra naší Minnesoty Timberwolves Jirky Fialy: „Všichni hráči jsou již natěšeni na čtvrtek a nemůžou se dočkat, až se představí na domácí palubovce. Doufáme, že do haly dorazí co nejvíce domácích příznivců a vytvoří tak našim hráčům a hračkám pravé válečnické prostředí a doženou náš tým za výsledky, které nás posunou do další fáze turnaje.




Velké poděkování ZŠ Komenského za podporu Jr. NBA League ať již účastí jejího týmu v této soutěži a jeho maximální podpoře nebo i přislíbenou účastí žáků jako fanoušků na čtvrtečním turnaji. Spolupráce školy s naším klubem BK Děčín a její podpora sportu obecně je příkladná.


Poděkování také ZŠ Dr. Miroslava Tyrše, která akci zapůjčila svoji tělocvičnu a příslušné zázemí a provedla potřebné úpravy sportovního vybavení, aby turnajové zápasy proběhly na regulérním basketbalovém hřišti odpovídajícím standardu pro minibasket.


Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page