top of page
  • Petr Ďurana

Muži juniorka - Vydřené vítězství na roudnické palubovce

BA 2006 Roudnice n.L. - BK Děčín juniorka 82:83 (28:10, 52:30, 66:56)

Od začátku utkání jsme hráli špatně. Soupeř nás výškově převyšoval, vše pod oběma koši doskočil, hrál jednoduše pick&rolly, jeho šikovní mladí rozehrávači najížděli snadno na náš koš a skórovali nebo předali míč u koše stojícím pivotům. My individuální alibistická střelba namísto týmové spolupráce, žádný útočný doskok, špatná obrana (přebírání clon), několikrát v protiútoku stál osamocený protihráč pod naším košem. Skóre na konci první čtvrtiny hrozivých 28:10, druhé ještě horších 52:30 a vypadalo to na debakl.

Od začátku jsem po hráčích chtěl, aby běhali rychle dopředu, že soupeře utahají, aby než střelbu hráli spíše 1 na 1, že protihráči díky své menší pohyblivosti to neubrání nebo alespoň získáme faul a aby bojovali o každý volný míč na doskoku či na palubovce. Od poločasu to začali naši hráči plnit, takže jsme soupeře stáhli na konci třetí čtvrtiny na přijatelných 66:56. V poslední části jsme se soupeřem střídali ve skórování, takže ve skóre byl pořád rozdíl cca 10 bodů a nebyli jsme schopni soupeře dotáhnout.

2 minuty před koncem bylo na tabuli 82:76, následně soupeř neproměňuje dva trestné hody, my dáváme trojku a vzápětí dvojku a stahujeme na 82:81. Soupeř opět neproměňuje oba trestné hody a po našem obranném doskoku nás 15 s do konce utkání protihráč fauluje. Bereme si timeout a dohodneme akci za 2 body, kterou následně hráči úspěšně zrealizují, a poprvé v utkání jdeme do vedení -:). Soupeř již timeout nemá (spotřeboval je v průběhu druhého poločasu na oddech) a v jeho posledním protiútoku přichází 1 s před koncem o míč. My situaci kontrolujeme dalším timeoutem a máme ještě tříbodovou střelu, kterou neproměňujeme, ale to již nevadí.

V našem týmu byla od druhé poloviny utkání větší vůle po vítězství. V kritických chvílích jsme měli více klidu a nenechali se rozhodit bouřlivým prostředím na palubovce či v hledišti. Opět nás podržely trestné hody (13/11) a v druhé části zápasu pomohla i přesnější střelba za 3 body (5x).

Velké poděkování všem hráčům, že za nepříznivého stavu nesvěsili hlavy a bojovali o výsledek. Určitě taková zkušenost zejména těm mladým pomůže v dalších zápasech. Poděkování lavičce za skvělou podporu těch co byli na hřišti, Jirkovi Fialovi za pomoc s koučováním a dvěma našim fanouškům, že nás přijeli podpořit.

Body: Vlášek 19 (1x3, TH 2/2), Písařík 18 (2x3, TH 2/2), Janoušek 14 (2x3), Fiala V. 13 (TH 5/5), Ďurana 12 (1x3), Lipenský 4, Randýsek 2, Roza 1.



Příští utkání nás čeká za čtrnáct dní opět doma, v pátek 1. prosince přivítáme ústecký Skřivánek.

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page