top of page
  • Petr Ďurana

Žáci ZŠ Komenského na finále Západní konference Jr. NBA League

V pondělí 20. listopadu 2017 bylo na programu finále Západní konference Jr. NBA League, kam postoupil i tým děčínské ZŠ Komenského hrající pod hlavičkou týmu Minnesota Timberwolves:


Na pražské Folimance se sešlo 8 nejlepších týmů Západní konference, tedy Divize A - Severní Čechy, Divize B - Praha a Střední Čechy a Divize C - Jihozápadní Čechy. Všichni účastníci turnaje měli jediný cíl - postup do prosincového finále Jr. NBA League v Pardubicích, avšak postoupit mohly jen dva nejlepší týmy.



V prvním utkání vyřazovacích bojů nás čekal tým LA Clippers / ZŠ Nový PORG, Praha 4. Komentář k utkání (záznam na TVCOM.cz je zde) od trenéra našeho týmu Jirky Fialy:

V jediném zápase jsme narazili na nejúspěšnější tým západní konference. My naopak odcestovali bez zraněného Tomáše Hyky a také podle toho vypadal průběh, kdy jsme od první do poslední minuty tahali za kratší konec a i přes pár povedených akcí jsme soupeři podlehli vysokým rozdílem.


První utkání obstarala v podstatě domácí ZŠ Nový PORG z Prahy v barvách Los Angeles Clippers, která v Praze na Folimance hrála všechna svá utkání základní části a ZŠ Komenského náměstí z Děčína v zelených barvách Minnesoty Timberwolves, která postoupila s odřenýma ušima ze třetího místa. Papírové předpoklady se v tomto případě potvrdily a Minnesota dnes svou letošní pouť končí. LA Clippers znovu dokázali, že jejich letošní složení funguje velmi dobře a v Pardubicích určitě nebudou do počtu. Konečný výsledek prvního dnešního zápasu 42:12.


Výsledky zbývajících zápasů 1. kola play-off:


  • Portland / ZŠ Mírová vs Sacramento Kings / ZŠ Kuncova 14:26

  • Denver / ZŠ Kpt. Ot. Jaroše, Louny vs San Antonio / ZŠ Domažlice 30:20

  • Dallas / ZŠ Švihov vs Golden state / ZŠ Sadská 28:24


Vítězové úvodních 4 utkání se ve 2. kole play-off utkali o postup do semifinále v Pardubicích:


  • LA Clippers / ZŠ Nový PORG vs Sacramento Kings / ZŠ Kuncova 29:24

  • Denver / ZŠ Kpt. Ot. Jaroše, Louny vs Dallas / ZŠ Švihov 26:35


Do prosincového Velkého finále v Pardubicích se tedy ze Západní konference probojovaly týmy LA Clippers / ZŠ Nový PORG a Dallas / ZŠ Švihov. Blahopřejeme!



Cesta letošním turnajem Jr. NBA League skončila pro naši ZŠ Komenského před branami semifinále.


I přesto je účast na Konferenčním finále obrovský úspěch a našim hráčům patří obrovský dík za jejich přístup a předvedené výkony. Děti výborně reprezentovali svoji školu, klub a celé město. Všichni si zaslouží obrovskou pochvalu.


Na soupisce ZŠ Komenského v letošním ročníku Jr. NBA League byli tito hráči a hráčky: Asastryan Jakub, Bencová Barbora, Boháčová Viktorie, Buriánek Matyáš, Černý Jiří, Hrach Jakub, Hyka Tomáš, Kalous Tadeáš, Kluzáček Jakub, Kotrbová Michaela, Kubát Daniel, Kubát Jiří, Kučera Jakub, Mička Matyáš, Netolický Šimon, Novák Tomáš, Petřík Vojtěch, Špánik Daniel, Valinová Klára, Válková Johanka.

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page