top of page
  • Petr Ďurana

Přehled utkání mládežnických týmů BK Děčín v tomto týdnu

Nadcházející basketbalový víkend naší mládeže, který v podstatě začíná již dnes, bude opět bohatý na zápasy. Odehrajeme celkem 12 soutěžních utkání, z nichž 5 na domácí palubovce - čtyři v ARMEX Sportcentru a jedno v Křešicích.



Domácí utkání v tomto týdnu

domácí utkání děčínských týmů

Starší žáci U15 B


Dnes navečer (středa 17:30 hod.) přivítá na své palubovce v nadregionální soutěži rezervní tým starších žáků ústeckou Slunetu. Na palubovce soupeře jsme podlehli až v prodloužení 76:74, viz článek, takže i tentokrát se očekává vyrovnaný boj. Trenér Robert Landa:


"Budiž světlo. Poprvé pod novým osvětlením odehrají své utkání nadregionální basketbalisté z družstva U15. Tentokráte v obměněné sestavě - do zápasu nastoupí i někteří hráči z žákovské ligy (tedy jen naše 2003). Důvod je nasnadě - dle očekávání je podzimní část ligy pro hráče družstva U15A náročná (ale zkušenosti a dovednosti získané v konkurenci nejlepších se klukům jistě vyplatí v dalších letech), zápas s regionálním soupeřem by pro ně měl být povzbuzením v dalších trénincích."


z nedávného domácího utkání s Kralupy


Juniorky U19


Po žácích v 19:30 hod. nastoupí ke svému utkání juniorky, které odehrají další zápas nadregionální soutěže se Slunetou Ústí nad Labem. Oba týmy jsou na opačném konci tabulky, my na prvním, soupeř na posledním, takže utkání by naše dívky měly zvládnout. Trenér Jiří Fiala:


"V severočeském derby přivítáme ústeckou Slunetu a nic jiného než vítězství nepřipadá v úvahu."


v Kralupech nad Vltavou


Starší žáci U15


Basketbalový týden pokračuje v pátek v 18:00 hod., kdy se v naší hale odehraje odložené ligové utkání mezi našim prvním týmem starších žáků a Slavojem Litoměřice. U soupeře jsme podali docela dobrý výkon (prohra 67:47, viz článek), takže bychom to mohli doma zopakovat. Trenér Josef Plachý:


"Čeká nás zápas proti tradičnímu soupeři, kterého doufám potrápíme alespoň tak, jako USK druhý poločas a pokud ano, budu spokojen, protože tím pádem tam kluci odvedou a nechají vše. Tak uvidíme :-)"



Muži Juniorka


Poté (20:00 hod.) odehrají na stejné palubovce další utkání oblastního přeboru muži juniorky, kteří hostí ústecký Skřivánek. Trenér Petr Ďurana:


"I když má náš páteční soupeř opačnou bilanci než my (1 vítězství a 4 prohry) a je v tabulce na posledním místě, půjde opět o těžký zápas, protože v soutěži jsou týmy vyrovnané a rozhoduje vždy aktuální hráčské složení, momentální forma a mentální naladění týmů. My se budeme opět snažit zkušenost soupeřových hráčů na postu rozehrávače a pod košem nahradit rychlostí, bojovností a větší vůlí po vítězství tak, jak jsme to předvedli v minulém zápase."


po vítězství v Roudnici nad místním BA 2006


Muži Křešice


Ve stejnou dobu ve sportovní hale v Křešicích nastoupí ve stejné soutěži muži Křešic proti týmu ASK Lovosice. Oba týmy předvedly v dosavadních zápasech dobré, ale i horší výkony, takže ani jeden nelze favorizovat. Věříme však, že naši muži využijí výhodu domácího prostředí a zvítězí.



Muži SčL


Třetí náš mužský tým zajíždí ke svému zápasu severočeské ligy do Liberce, kde se v 19:30 hod. utkají s místní Slavií USK. Náš tým je s bilancí 3:3 na čtvrtém místě, soupeř s jednou výhrou a 5 prohrami na předposledním osmém místě. Bude to určitě pro nás těžké utkání, tím spíše, že z posledního zápasu máme několik zraněných hráčů, ale snad ho zvládneme.


aktuální tabulka severočeské ligy


Mladší minižáci U12


Sobotní basketbalový program zahajují mladší minižáci, kteří dopoledne zajíždějí k dvojzápasu oblastního přeboru (9:00 a 11:00) na litoměřický Slavoj. V letošní soutěži se oba týmy ještě nestřetly, ale postavení v tabulce (my 3., bilance 8:2, domácí 6., 4:6) by favorizovalo spíše náš tým.


V loňské sezóně v kategorii U11 jsme však se soupeřem na jeho palubovce těsně prohráli 40:47, abychom ho pak v Liberci hladce porazili 58:22. Takže bude opět záležet na momentálním hráčském složení a ochotou hráčů na obou stranách plnit trenérské pokyny.


domácí dvojzápas s Teplicemi


Mladší žáci U14


Také v sobotu dopoledne (10:00) zajíždějí mladší žáci k předposlednímu ligovému utkání do Roudnice nad Labem, kde se střetnou s místním týmem BA 2006´. Doma jsme soupeře porazili hladce 91:13, takže i tentokrát by to neměl být velký problém.


Druhý den (11:30) zajíždí náš tým na palubovku pražských Tygrů k poslednímu ligovému utkání podzimní části. Doma jsme se soupeřem těsně prohráli 56:65, ale podali jsme špatný výkon (viz článek), takže snad to bude tentokrát o dost lepší. Budiž nám dobrý příkladem nedávná prohra našeho soupeře na liberecké palubovce 57:80. Trenér Robert Landa:


"Nedělní utkání bude zkouškou "nastavení hlavy". Z provozních důvodů nám v posledních 14 dnech vypadlo několik tréninků, hráči by se mohli cítit "mimo rytmus", nebo "nedostatečně rozehraní". Výmluvy se vytvářejí lehce a domněnky ještě snáz. Zjednodušeně: 70% úspěchu je v hlavě a vytváření domněnek neprospívá. V neděli budou Válečníci z družstva U14 připraveni bojovat na hřišti BŠ o první místo v lize. Bude to nejtěžší utkání podzimní části a i proto bych rád vyzval rodiče hráčů k naplánování hromadného výletu do Prahy."


aktuální tabulka ligy U14


Kadeti U17


Posledním týmem, který o víkendu zasáhne do soutěžních bojů, budou kadeti, kteří v sobotu navečer (17:00) zajíždějí do Teplic a v neděli v poledne na ústecký UJEP. Ze všech tří týmů máme nejlepší zápasovou bilanci 3:2 (BK Teplice 2:3, BK Sluneta Ústí B 1:4), nicméně ani jeden tým nelze favorizovat. Pokud ale předvedeme dobrý výkon jako minulý víkend, viz článek, nemusí soupeřům ani domácí palubovka pomoci.


doma s Mladou Boleslaví



Přehled všech utkání v tomto týdnu

(pro větší zobrazení a aktuální údaje o jednotlivých zápasech - čas začátku utkání, rozhodčí apod. - klikněte na obrázek)

Štítky:

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page