top of page
  • Petr Ďurana

Muži juniorka - Domácí výhra se zrodila ve 3. čtvrtině

BK Děčín juniorka - Skřivánek Ústí n. L. 74:45 (16:12, 31:30, 50:36)

I když jsme doma nastoupili proti poslednímu týmu oblastního přeboru, který navíc přijel bez svých dvou nejlepších hráčů, nebylo to dle očekávání lehké utkání. Soupeř je znám svoji velmi tvrdou hrou, která jde hodně často za hranice pravidel. To se potvrdilo i na naší palubovce kdy jsme se po celý potýkali s ne vždy čistou hrou robustních pivotů pod oběma koši. Naštěstí rozhodčí drželi utkání pevně v rukou a soupeřův styl hry ocenili 30 fauly včetně dvou nesportovních a jedné technické.

První poločas utkání jsme se Skřivánkem přetahovali o každý bod a utkání tak bylo vyrovnané až do konce druhé čtvrtiny, kterou jsme zakončili nejtěsnějším vedením 31:30. Soupeř měl výškovou převahu a snadno tak zakončoval zpod koše nebo doskakoval naše střely, podařilo se mu dát dvě trojky, naopak my jsme zahodili několik stoprocentních šancí. Přesto jsme se také několika trojkám drželi a do šaten šli s minimálním náskokem.

Po přestávce jsme zvýšili aktivitu, začali více hrát 1/1 do koše a protihráčům nezbylo než faulovat. Ve třetí čtvrtině jsem tak házeli 16 trestných hodů, které jsme většinou i proměnili. Přidali jsme také důraz na útočném doskoku a na druhé straně jsme díky větší bojovnosti zlepšili obranu, takže jsme soupeři dovolili jen pár bodů. Třetinu jsme vyhráli 19:6 a začali se soupeři výsledkově vzdalovat.

Poslední čtvrtina pokračovala ve stejném trendu, a když jsme k dobré činnosti pod oběma koši přidali i rychlé protiútoky proti již unavenému soupeři a přidali několik úspěšných trojek (celkem jsme jich dali v zápase 7 proti 2 soupeře), navýšili jsme naše vedení o dalších 15 bodů.

Velkou pochvalu zaslouží všichni hráči za to, jak příkladně bojovali a popasovali se s tímto fyzicky těžkým utkáním. I když je to hodně často bolelo, udrželi chladnou hlavu, hráli basket a rvali se o vítězství.

Speciálně dnes musím pochválit i hráče „druhého sledu“, kteří také velmi přispěli k naší výhře. Ať již nějakou trojkou, výbornou obrannou či útočnou aktivitou a když ne s košem, tak alespoň získaným faulem.

Body: Randýsek 15 (1x3), Roza 9 (TH 6/5), Písařík 9 (1x3), Ďurana 8 (2x3), Fujera 8 (2x3), Janoušek 8, Vlášek 5, Cafourek 4, Důra 4 (1x3), Lipenský 2, Vanický 1, Teršl 1. TH 34/21.

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page