top of page
  • Petr Ďurana

Muži juniorka - Soupeře v České Lípě jsme postupně udolali

V pátek jsme odehráli v České Lípě poslední letošní utkání oblastního přeboru. Čekala nás specifická palubovka - malá tělocvična místní základní školy s malým hřištěm a místem okolo a starými koši (tzv. „lapači“).

Z minulého domácího zápasu jsme soupeře znali, takže jsme věděli, že bude praktikovat pomalý chodivý basket s dobrou střelbou, jejíž úspěšnost se na domácí palubovce určitě znásobí. Věděli jsme, že největší nebezpečí nám hrozí od šikovné bratrské rozehrávačské dvojice a dvou pivotů. Naštěstí pro nás nejlepší hráč minulého zápasu (dal nám 20 bodů) nebyl tentokrát přítomen, ostatní tři ho však bodově zastoupili a dali nám dohromady 52 bodů.


BK Česká Lípa - BK Děčín juniorka 63:73 (21:14, 40:38, 51:57)

Soupeř nastoupil v 8 hráčích, ale většinu zápasu odehrál jen v základní rotaci, takže se na něm postupně projevovala únava. My jsme přijeli v plném počtu a každý hráč na naší lavičce měl svoji kvalitu, takže jsme mohli pravidelně střídat a soupeře dobrou obranou a rychlou hrou udolat.

První čtvrtina proběhla dle očekávání, soupeř hrál pomalu a chytře a tak nacházel volné střelecké pozice a úspěšně je proměňoval, jejich nejlepší hráč nám dal 3 trojky. My jsme však také ve střelbě nezaostávali a proměnili jsme dva tříbodové pokusy a díky tomu jsem byl na konci čtvrtiny přijatelný stav 21:14.

Ve druhé čtvrtině jsme lépe bránili střelce, často však za cenu faulů i díky přísnějšímu posuzování našich zákroků rozhodčími. Soupeř tak spíše střílel z trestných hodů (8/7), my jsme ale dali další 3 trojky a snížili jsme náskok soupeře na 40:38.

Po přestávce jsme zkvalitnili obranu a začali využívat soupeřovu únavu resp. ji ještě navyšovat celoplošným osobním presingem a rychlými protiútoky. Mezi 7. a 8. minutou se nám podaří bodová šňůra 6:0 a vytvořený náskok i díky dalším dvěma trojkám udržujeme i do konce této části, stav 51:57.

V poslední čtvrtině je obraz hry stejný, my postupně navyšujeme rozdíl ve skóre na 8 až 10 bodů a soupeř již nenachází sil k obratu a utkání se v poklidu dohrává.

Poděkování všem hráčům za předvedený výkon, každý z nich odvedl dobrou práci.


Body: Vanický 12 (1x3), Lipenský 11 (1x3), Cafourek 11 (3x3), Janoušek 9 (1x3), Ďurana 8, Vlášek 8, Důra 7 (1x3), Randýsek 5, Fiala 2.



Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page