top of page
  • Robert Landa

Extraliga po 6 letech opět v Děčíně

Mladší žáci nestačili v základní části pouze na tým BŠ Praha a z druhého místa postupují s bilancí 12 výher 2 porážek do extraligy. Nejvyšší mládežnická soutěž se u nás hrála naposledy v sezóně 2011/12 v tehdy nově vzniklé kategorii U15.

Soutěž U14 hraje 45 týmů, z nich 16 postupuje do extraligy. Ta je rozdělena do dvou skupin (české a moravské) po osmi účastnících. Děčínské mladší žáky tak čekají souboje s osmi nejlepšími celky z Čech: s Pískem, Jindřichovým Hradcem, Sokolem Pražským, USK, BŠ Praha, se Spartou a s Libercem. První čtyři z obou skupin postoupí na Mistrovství České republiky. Důležité je i to, že prvních sedm z osmi týmů má jistý postup do ligy U15 pro příští sezónu.


Extraliga - Skupina A

Děčín se v extralize utká se skutečně těmi nejlepšími týmy - USK Praha skončil na Národním finále na 2. místě, Sokol pražský byl třetí, Písek šestý, BŠ Praha pak byla sedmá nejlepší. Ale i náš tým patří k republikové špičce - minulý rok obsadil na Národním finále skvělé 4. místo.

Cíl první poloviny sezóny (postup do extraligy) byl splněn. V základní skupině si naši kluci jednoznačně poradili s Roudnicí, Varnsdorfem, Mladou Boleslaví, přehráli i zlepšující se Litoměřice, posílený Liberec a zvládli i střetnutí s tradičními ústeckými rivaly.


Žákovská liga - Skupina C

V republikovém srovnání je děčínský tým 4. nejlepším v útoku a 5. nejlepším bránicím družstvem. Síla našeho celku je především v široké lavičce. Do všech utkání je připraveno 15 hráčů a každý z nich je týmu něčím přínosný. O vyrovnanosti soupisky vypovídá i statistika nejlepších střelců našeho družstva - 5 borců skóruje v průměru v každém utkání 10 a více bodů, dalších šest hráčů se pohybuje kolem 6 bodů na zápas. Průměrné skóre zápasů základní části bylo 90:37 pro Děčín. Ovšem extraliga bude jistě „jiná káva“. Soupeři špičkoví, úroveň v rámci republiky a ročníku nejvyšší možná.


výstup týmu s rodiči na Říp po utkání na BŠ Praha

Začínáme o víkendu 13.-14. 1. doma s Pískem a Jindřichovým Hradcem. Držte nám palce, nebo ještě lépe - přijďte se podívat.


Výsledky družstva v základní části:

Mladá Boleslav - Děčín 22:83 Liberec - Děčín 40:85 Děčín - Varnsdorf 107:27 Ústí - Děčín 45:62 Litoměřice - Děčín 13:122 Děčín - BŠ Praha 56:65 Děčín - Roudnice 91:13 Děčín - Liberec 88:36 Děčín - Mladá Boleslav 105:19 Děčín - Ústí 76:50 Varnsdorf - Děčín 36:120 Děčín - Litoměřice 81:49 Roudnice - Děčín 30:119 BŠ Praha - Děčín 69:55

Štítky:

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page