top of page
  • Petr Ďurana

Muži juniorka - V nových dresech na palubovce vedoucího týmu soutěže důležitá výhra (i když tak troc

V pátek jsme zajížděli na palubovku vedoucího týmu oblastního přeboru REALu Roudnice nad Labem. Soupeř nás na naší palubovce porazil o 15 bodů a do utkání nastoupil kompletní, tedy včetně několika svých vysokých silových pivotů a střelecky disponovaných šikovných menších hráčů. Z výše uvedených důvodů tedy byl i favoritem tohoto utkání.

My jsme také přijeli v hodně silné sestavě. Poprvé jsme nastoupili v nových světlemodrých dresech, na které přispěl každý hráč našeho týmu za přispění klubu BK Děčín a firmy SANEX CZ s.r.o., kterým tímto děkujeme.


První čtvrtina byla vyrovnaná, kdy soupeř lépe začal, ale my jsme se drželi v dosahu (19:18). Druhá čtvrtina byla podobná, ale soupeř byl bodově úspěšnější a trochu nám odskočil (37:32). Dle očekávání se v první polovině zápasu nejvíce prosazoval nejlepší roudnický hráč (pivot #16), který nám nastřílel 15 bodů.

Ve třetí čtvrtině jsme zlepšili obranu (zlepšili komunikaci, přebírání clon a vyrovnali se soupeři v tvrdosti pod naším košem), takže se nám dařilo lépe ubránit nejvyšší hráče soupeře. Zrychlili jsme také hru dopředu, naše rychlé protiútoky přinesly několik důležitých bodů. Díky tomu jsme postupně srovnali náskok soupeře, v polovině čtvrtiny jsme se dokonce dostali do vedení o 10 bodů. Pak jsme si však vybrali slabší chvilku a slabou obranou soupeřova hráče #6 jsme mu dovolili nám nastřílet za 5 minut 15 bodů (4 trojky). Soupeř tak naše vedení stáhl na 4 body (60:56).

Vstup do poslední čtvrtiny jsme měli výborný, když jsme soupeři v podstatě dali 4 trojky za sebou a drželi si tak stále mírný jednociferný náskok. Od 7. minuty čtvrtiny začala „šestkovaná“, ve které však byl úspěšnější náš soupeř, který proměňoval a minutu do konce utkání se tak dostal do vedení. My jsme se pak snažili po timeoutech zahrát nějakou úspěšnou akci, ale nedařilo se, naopak soupeř 10 s před koncem získal míč a nám nezbylo než faulovat. Soupeř proměnil jen druhou šestku a na tabuli svítilo skóre 78:76. Protože jsme již neměli timeout, museli jsme po úspěšné šestce rozehrát pod vlastním košem, dostat míč na soupeřovu polovinu a trojkou se pokusit o vítězství.

Po krkolomných přihrávkách, z našich rukou padajícího míče apod. jsme nakonec úspěšně míč dostali do rohu na našeho střelce, který z těžké pozice vteřinu před koncem vystřelil trojku a proměnil. Obrovská radost celého týmu, naše vítězství 78:79. Ale domácí u rozhodčích úspěšně reklamovali, že na tabuli nebyla připsána jejich poslední úspěšná šestka a že tedy skóre má být správně 79:79, tedy prodloužení. Trošku nás to zchladilo, ale nu což, alespoň jsme neprohráli a byli jsme odhodláni v prodloužení znovu bojovat o vítězství.

Rozhodčí dle obvyklých zvyklostí před prodloužením zkontrolovali zápis z poslední čtvrtiny a v 7. minutě narazili na naše zakroužkované skóre (tedy trojku), za které nám ale zapisovatel u stolku započítal jen 2 body. Po bodové opravě zápisu se tak nakonec na tabuli objevilo 79:80, rozhodčí rozpažil ruce (konec utkání) a my jsme znovu propadli v jásot, tentokrát jsme opravdu zvítězili :-).

Velké poděkování všem hráčů za výborný výkon, opět po celé utkání bojovali a i přes nepříznivý vývoj skóre to nevzdali, hráli pořád naši hru, ve vypjatých situacích zachovali klid a šli si pro vítězství.

Speciální poděkování Džonymu Písaříkovi, který pravděpodobně odehrál za náš tým v letošní sezóně poslední zápas, protože bude hrát za Slavoj Litoměřice extraligu U19. Přejeme mu, ať se mu v novém působišti daří!

BK REAL Roudnice n.L. - BK Děčín juniorka 79:80 (19:18, 37:32, 56:60)

Body: Důra 18 (3x3), Janoušek 12 (2x3), Vlášek 11 (2x3), Písařík 11 (1x3), Houser 10 (1x3), Randýsek 6 (1x3), Lipenský 5 (1x3), Vanický 3, Cafourek 2, Teršl 1, Roza 1, Ďurana. TH 21/11.


Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page