top of page
  • Petr Ondráš

U11 mix - První soutěžní výhra!!!

V sobotu 20. ledna 2018 jsme vyjeli na další soutěžní turnaj 3 týmů, tentokrát do Ústí nad Labem.

BK Ústí nad Labem B - BK Horejsek Děčín B 13:64 (2:6, 3:34, 7:52)

Ihned od 9:00 hod. nás čekalo derby s domácí béčkem Slunety. Úvod utkání byl vyrovnaný a tak jsme první čtvrtinu ukončili mírný vedením 2:6. Pak ale přišla Válečnická smršť skvělé obrany a útočného šílenství Daniela Špánika a Viktora Biliče. Díky výborné soustředěnosti a podpoře z lavičky jsme poločas zakončili se skórem 3:34.

Po poločasovém odpočinku přišla další vlna běsnění a i první půlka týmu řádila po hřišti a dále navyšovala náš náskok. Do čtvrté čtvrtiny jsme šli za stavu 7:52 s myšlenkou dát aspoň 70 bodů a nedovolit soupeřit rozsvítit dvouciferné skóre. Nakonec Sluneta chytla poslední dech a opět jsme hráli pěkný vyrovnaný basket. Ani jeden cíl se nepovedlo splnit, ale i přesto musím družstvo pochválit za bojovnost a nasazení do zápasu.

BK Horejsek Děčín B - BK Levharti Chomutov 26:44 (0:22, 8:26, 14:42)

To druhé utkání probíhalo přesně obráceně, znaveni jsme nastoupili do druhého utkání proti BK Levharti Chomutov. Chomutovská děvčata na nás vlítla s plnou parádou a než jsme se stačili vzpamatovat a rozkoukat, byl konec první čtvrtiny a na tabuli skóre v náš neprospěch 0:22, morálka pomalu klesala, ale i přesto jsme to nehodlali vzdát a snažili se náskok zmenšit.

Druhá čtvrtina už nabídla vyrovnanou hru a díky skvělé obraně jsme druhou čtvrtinu vyhráli 8:4, poločasové skóre tedy bylo 8:26. Třetí čtvrtina znamenala další zlepšení pro nás, avšak nabitá první půlka družstva byla o level i hlavu výš a tak opět dominovala, díky našemu odhodlání však ne tak jednoznačně.

Čtvrtá čtvrtina za stavu 14:42 už pro nás byla pouze dohrávací povinnost, avšak nechtěli jsme porážku takovým rozdílem. Díky dobré obraně a rychlému přechodu do útoku jsme náskok trošku zmírnili, ale bohužel prohráváme 26:44.

Musím tento dvojzápas hodnotit velmi kladně, je vidět obrovský skok dopředu u všech hráčů i hráček, už se nebojíme driblovat, bráníme více organizovaně, dáváme dvojtakty i ve stresu, nebojíme se kontaktu. Pochvala všem a obzvlášť mému asistentovi Matěji Anderlemu za jeho nezastavující zápal v dalších a dalších tréninkových nápadech.

Štítky:

Vybrané příspěvky
Poslední příspěvky
Archiv

↓Vybrat měsíc↓

bottom of page